Анонс на 14-ти кръг на Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 14-ти кръг на Висшата лига

Брентфорд - Лутън
Стадион: Къмюнити Стейдиъм
Дата: 02.12.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Брентфорд загуби последователни мачове без да успее да вкара, но те бяха срещу отбори от топ 4 и нещата можеха да са различни при по-точен мерник на Мбеумо и в двата мача. "Пчеличките" ще знаят, че тук вече имат голям шанс да се върнат към победите.

Лутън се покачи на 4 точки над опасната зона след победата над Кристъл Палас последния уикенд. В тима обаче има проблеми с някои ключови имена, което може да навреди на формата.

Брентфорд запази суха мрежата си в 5 от последните 7 мача с Лутън във всички турнири. Домакините имат 3 поредни победи над този съперник.

Прогноза: Брентфорд - Лутън 2:1

 

Бърнли - Шефилд Юнайтед
Стадион: Търф Моор
Дата: 02.12.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Бърнли водеше в последния кръг на Уест Хем до 85-ата минута и допусна късни голове за да загуби за седми кръг поред. Тимът на Венсан Компани здраво се държи за дъното с 4 точки от 13 мача и не се вижда подобрение, но някак той държи работното си място за момента.

Шефилд подобри формата си напоследък но отстъпи последно на Борнемут, заради което с точка над съперника си също стои в опасната зона. Това ще е среща с огромно значение в края на кампанията и за двата отбора.

Двата отбора имат известни проблеми, като ключовият Лайл Фостър изглежда продължава да липсва при домакините. Той е записан като аут по болест, но в дългото си отсъствие междувременно и поднови контракта с клуба. 

Бърнли загуби 6 кръга поред и в тях допусна по най-малко 2 гола. Това може би поставя гостите в добра позиция за важни точки на дъното.

Прогноза: Бърнли - Шефилд Юнайтед 0:1

 

Нотингам Форест - Евертън
Стадион: Сити Граунд
Дата: 02.12.2023 г.
Час: 19:30 ч.

Нотингам загуби 3 от последните 4 кръга и мениджърът Стив Купър вече е под напрежение макар тимът му да стои на 15-то място и сравнително далеч от опасността (на 9 точки). 

Евертън бе наказан с 10 точки и е предпоследен, а нещата се влошиха още когато последно тимът допусна 3 гола от Манчестър Юнайтед в мач, от който изглеждаше сякаш може да вземе нещо. Шон Дайш ще гледа над този мач като потенциален билет за излизане от дъното.

Нотингам направи 3 равенства поред срещу Евертън във всички турнири. Допускайки по най-малко 2 гола в 3 кръга поред обаче тимът показва, че формата не е добра в момента.

Прогноза: Нотингам Форест - Евертън 1:2

 

Борнемут - Астън Вила 
Стадион: Дийн Корт
Дата: 03.12.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Борнемут за първи път спечели поредни кръгове в лигата и ще има увереност срещу един от топ отборите. Добрата форма на "черешките" ги извади на 7 точки над опасната зона за момента.

Астън Вила постигна четвърта поредна победа след като се справи в Европа с Легия Варшава. Унай Емери обърна мача след като изоставаше срещу Тотнъм последната седмица, с което тимът зае мястото на противника си в Топ 4.

Борнемут се справя напоследък въпреки многото липсващи играчи. При гостите проблемите са по-малко и наказан е Камара сред контузени Буендия, Мингс и Траоре, докато ключовият Уоткинс също е под въпрос и не игра през седмицата.

Въпреки формата на домакина везните тук са наклонени в полза на "виланите", които изглежда целят да завършат в топ местата на таблицата този сезон.

Прогноза: Борнемут - Астън Вила 1:2

 

Уест Хем Юнайтед - Кристъл Палас
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 03.12.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Уест Хем спечели 4 поредни срещи след като се справи с ТСЦ Бачка Топола в Лига Европа. С три поредни победи в три домакинства тимът ще е уверен срещу съперник, който напоследък свали формата и отново загуби ключовия Езе поради контузия.

Гостите загубиха 4 от последните си 5 мача след неочакваното 2:1 от Лутън. Статистиката обаче сочи 4 без загуба поред срещу Уест Хем, което е обнадеждаващо, като 2 от тези мачове бяха спечелени.

Палас вкара и по най-малко 2 гола на Уест Хем в 5 поредни мача във всички турнири. Проблемът е, че топ реализаторът и плеймейкър отново ще липсва от състава, докато Уест Хем се намира в почти пълно здраве и вкара по най-малко 2 гола в 3 поредни кръга.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Кристъл Палас 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
373