Бруно обясни защо е дал на Рашфорд да изпълни дузпата


Н. Гавазов

Бруно обясни защо е дал на Рашфорд да изпълни дузпата

Капитанът на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш обясни защо е позволил на нападателя Маркус Рашфорд да изпълни дузпа при победата с 3:0 над Евертън.

В началото на второто полувреме на неделния мач от Висшата лига на "Гудисън Парк", Антони Марсиал спечели дузпа на Юнайтед, а Фернандеш, който обикновено изпълнява статичните положения за "червените дяволи", позволи на Рашфорд да отиде до мястото за изпълнение на дузпи.

До този момент Рашфорд бе вкарал само един гол този сезон, но Фернандеш бе уверен, че 25-годишният англичанин няма да пропусне.

"Чувствах, че Маркус се нуждае от малко увереност, има нужда от гола си.

Маркус също е отличен изпълнител на дузпи и бях 100 процента сигурен, че ще изпълни тази дузпа. Не е въпросът кой ще я изпълни. Въпросът е да вкара. И Маркус го направи перфектно.

Разбира се, нападателите и крилата искат да вкарват голове, те се нуждаят от голове. Това е част от тяхната игра и ви дава импулс.

Мисля, че Маркус бе неудържим след дузпата. Той бе готов да победи всеки. Така че мисля, че понякога трябва да се възползваш от тази възможност, възможността да си върнеш увереността, но Маркус се справя страхотно за нас“, заяви Фернандеш.

  Сподели
336