Бенитес спрял Диас за Евертън, преди трансфера му в Ливърпул


Н. Гавазов

Бенитес спрял Диас за Евертън, преди трансфера му в Ливърпул

Нещата не вървят по план за Рафаел Бенитес в Селта Виго и за да влошат нещата, някои от бившите му колеги разказват истории със задна дата, които не рисуват бившия наставник на Евертън и Нюкасъл Юнайтед в добра светлина.

Известен с периодите си във Валенсия и Ливърпул, Бенитес направи немислимото и премина границата на Мърсисайд за шест месеца през 2021 г. Това бе кратък и нещастен период за "карамелите", още по-разочароващ от факта, че испанският специалист  е застанал на пътя им наемане на футболист, който по-късно премина на "Анфийлд" и сега е едно от най-добрите крила в света.

Бившият спортен директор на Евертън Марсел Брандс обясни за AD Sportwereld, че е искал да привлече Луис Диас на "Гудисън Парк".

"Исках да внедря моята философия и структура в клуба, които да позволят на Евертън да прогресира, но решенията отгоре не го позволиха. През лятото на 2021 г. искахме да привлечем Луис Диас от Порто.

Работих усилено, за да накарам Хамес Родригес да отиде в Порто като част от сделката, която щеше да доведе Диас в клуба, бяхме близо, но Рафа Бенитес се отказа, защото не бе сигурен за играча. Това бе много разочароващо, защото селекционният отдел даде положителна характеристика за Луис и уверяваше, че той ще бъде номер едно в света или един от тримата най-добри. Тогава не исках конфликт с Бенитес и в крайна сметка сделката пропадна", заяви Брандс.

През същия януари Бенитес беше уволнен, а след това Диас премина в съперника си Ливърпул за 47 милиона евро. Родригес започна добре кариерата си в Евертън, но малко след това замина за катарския Ал Раян, а Бенитес също беше освободен. Това бе последната работа на Бенитес, преди да поеме Селта това лято, а нещата също не вървят по план в Галисия, тъй като Селта е 18-а след 13 мача.

  Сподели
413