Ливърпул и Уест Хем влизат в битка за подписа на Зилински?


Н. Гавазов

Ливърпул и Уест Хем влизат в битка за подписа на Зилински?

Полузащитникът на Наполи Пьотр Зилински се очертава като потенциална трансферна цел за Ливърпул и Уест Хем Юнайтед.

Откакто се премести в Неапол през 2016 г. срещу сума от около 16 милиона евро, Зилински се утвърди като клубна легенда.

Играчът има 50 гола и 46 асистенции в 343 изяви във всички състезания, като полският национал има ключова роля в триумфа за титлата в Серия А през миналия сезон.

Въпреки това, Зилински вече е в последната година от договора си на Стадио "Диего Армандо Марадона", поставяйки клуба си в повишена готовност относно потенциален безплатен трансфер.

Миналата седмица се твърдеше, че Барселона и Интер следят ситуацията, оценявайки възможността да придобият услугите на универсалния 29-годишен играч на безценица.

Оттогава спортният директор Мауро Мелузо настоя, че и двете страни работят за удължаване на договора.

Независимо от това, докато остава без нова сделка, Зилински естествено ще остане като трансферна цел за широк спектър от клубове в Европа.

Според Corriere dello Sport , Ливърпул и Уест Хем са сред последните клубове, които гледат на Зилински като възможно попълнение.

От гледна точка на Ливърпул, те проведоха летния трансферен прозорец, подписвайки с няколко различни полузащитници с контрастиращи качества.

Въпреки това, Зилински ще действа като още един опитен шеф и ще осигури резерв от лявата страна на терена, ако е необходимо.

Междувременно Уест Хем също инвестира сериозно, като Едсон Алварес и Джеймс Уорд-Проус се утвърдиха като избрани титуляри.

Дейвид Мойс вероятно се нуждае от друга опция, за да наложи конкуренция на Томас Соучек.

Също така се съобщава, че Ювентус би бил заинтересован да изкуши Зилински в Торино.

  Сподели
286