Анонс на 7-ми кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 7-ми кръг от Висшата лига

Астън Вила - Брайтъм
Стадион: Вила Парк
Дата: 30.09.2023 г.
Час: 14:30 ч.

Астън Вила се поправи след загубата в Лига Европа миналата седмица като спечели минимално на гости на Челси на "Стамфорд Бридж" в локалната Висша лига. След това обаче през седмицата тимът отстъпи неочаквано на Евертън в Купата на лигата, където двата тима бяха с отслабени постройки. Унай Емери започна предпазливо този сезон и с някои противоречиви резултати, но домашните срещи са добри за момента.

Брайтън също напусна купата като загуби от Челси след като в лигата последно се справи с Борнемут. "Чайките" в момента държат третото място в таблицата с 15 точки от 6 кръга, като ще се надяват добрата поредица от резултати в лигата да продължи.

Брайтън вкара по най-малко 3 гола в 5 от последните 6 кръга. Вила вкара по най-малко 2 пъти на този противник в 5 поредни мача и очевидно ни чака голов спектакъл.

Прогноза: Астън Вила - Брайтън 3:3

 

Евертън - Лутън
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 30.09.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Точно след първата си победа за сезона Евертън среща и най-големия аутсайдер в първенството с шанс да повиши още самочувствието си. Шон Дайш спечели срещата през миналата седмица срещу Брентфорд с 3:1 а и през седмицата тимът отстрани Астън Вила от Купата на лигата, което може да означава най-накрая набиране на скорост за "карамелите".

Лутън също взе първата си точка последно с равенството с Уулвс, но в Купата тимът отстъпи на Екзитър и трябва да търси позитивите от уикенда и "вълците", за да надгради. В тима обаче има проблеми с 6 човека в здравословен план.

Лутън вкара само 3 гола от началото на сезона, което е най-малко от всички отбори. Голям фаворит тук са домакините.

Прогноза: Евертън - Лутън 1:0

 

Нюкасъл Юнайтед - Бърнли
Стадион: Сейнт Джеймсис Парк
Дата: 30.09.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Нюкасъл вече направи 4 мача поред без да допусне гол, като това включва и последната среща с Манчестър Сити в Купата на лигата, който бе отстранен. Последната среща в лигата пък бе историческа за клуба с невероятното 8:0 над Шефилд Юнайтед. За първи път и отбор реализира от 8 различни човека толкова голове в мач в лигата.

Бърнли премина през 3 мача без победа преди да отстрани от Купата Салфорд Сити през седмицата. За момента във Висшата лига тимът има само 1 точка и държи предпоследната позиция, след като не се очакваше Венсан Компани да вземе много от срещата с Ман Юнайтед последно. В тима има и редица контузени, както и наказание за Лайл Фостър, един от ключовите играчи.

Бърнли има 5 загуби от 6 кръга и не се очаква да направи нещо срещу отбор в такава форма, който току отстрани и шампиона от купата, след като счупи рекорд по голове в миналия кръг.

Прогноза: Нюкасъл Юнайтед - Бърнли 3:0

 

Уест Хем Юнайтед - Шефилд Юнайтед
Стадион: Лондон Стейдиъм
Дата: 30.09.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Уест Хем загуби последните два кръга в лигата, допускайки по три гола от Ман Сити и Ливърпул. "Чуковете" обаче спечелиха мачовете си през седмицата междувременно в Европа и Купата на лигата. 

Шефилд все още няма спечелен мач и последно бе деморализиран тежко от Нюкасъл след 8:0. "Остриетата" са на дъното на таблицата с едната си точка до момента и катастрофална голова разлика. Проблемите с контузени са доста с трима сигурни и пет под въпрос.

Само Арън Кресуел е с проблем при Дейвид Мойс. Шефилд допусна по най-малко 2 гола в пет поредни кръга.Очаква се лесна победа за домакините.

Прогноза: Уест Хем Юнайтед - Шефилд Юнайтед 2:0

 

Нотингам Форест - Брентфорд
Стадион: Сити Граунд
Дата: 01.10.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Домакините отстъпиха последно, и очаквано на "Етихад", което ги постави на 12-та позиция преди този кръг.

Брентфорд загуби три мача поред, включително два у дома, единият от Арсенал, но и от Евертън миналата седмица, който е преодолим съперник. Така "пчеличките" са 13-ти и това е битка за средата на таблицата. В лагера на гостите вече се натрупаха проблеми след като в началото липсваше само талисмана Тоуни. Сега аут са Дасилва, Баптисте, Хенри, Шаде, Мий и Дамсгор.

При домакините Таварес и Данило са с проблеми.Формата е по-голям проблем, но тя е и за двете страни, което вероятно сочи към равенство.

Прогноза: Нотингам Форест - Брентфорд 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
268