Уеб: Голът на Гарначо бе правилно отменен


Н. Гавазов

Уеб: Голът на Гарначо бе правилно отменен

Ръководителят на съдийската колегия Хауърд Уеб заяви, че голът на крилото на Манчестър Юнайтед Алехандро Гарначо срещу Арсенал правилно е бил отменен, но в епизода с попадението на защитника на Манчестър Сити Нейтън Аке срещу Фулъм системата VAR е отказала.

След загубата с 3:1 от Арсенал миналата неделя, шефът на Юнайтед Ерик Тен Хаг каза, че няма засада в отменения гол на Гарначо, защото "ъгълът на камерата е грешен".

Уеб категорично отхвърля подобни предположения и уверява, че линиите на засадите са начертани правилно.

"Бях изненадан от някои от коментарите след мача.

Очевидно бе ситуация на засада и технологията бе използвана доста правилно от калибрираните камери, за да се определи, че Гарначо е пред Габриел. Така че първоначално отбелязаният гол бе съвсем правилно отменен“, заяви Уеб пред Sky Sports.

Уеб също преразгледа гореспоменатия гол на Аке, когато Мануел Аканджи попречи на вратаря на Фулъм Бернд Лено. Тогава реферът и ВАР решиха, че това е пасивна засада, но Хауърд смята друго.

"Бе ясна засада. От самото начало си помислих, че този гол трябваше да бъде отменен. Аканджи определено повлия на вратаря, който започна да се колебае заради него", добави бившият рефер.

  Сподели
744