Анонс на 4-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 4-ти кръг от Висшата лига

Лутън - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Кениуърт Роуд
Дата: 01.09.2023 г.
Час: 22:00 ч.

След като изпълни задължителните изисквания на Футболната асоциация за реновации по стадиона си за да участва в елита, Лутън за първи път ще посрещне противник пред своята публика в кампанията, и ще се надява феновете да са на ниво в опит да се спре един от силно представящите се отбори в лигата.

Уест Хем се намира на втора позиция в таблицата за момента след силния си старт. В тима само Мавропанос и Соучек са с проблеми и формата е на ниво. Може би и новото попълнение Мохамед Кудус ще дебютира от пейката.

И двата тима играха срещу Челси и Брайтън от старта на сезона до тук, и докато Уест Хем ги победи, вкарвайки им по 3 гола в двата мача, Лутън получи загуби и 7 гола във вратата си.

Прогноза: Лутън - Уест Хем Юнайтед 0:3

 

Брайтън - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: АМЕКС
Дата: 02.09.2023 г.
Час: 19:30 ч.

Очаква се страхотен двубой между два от най-атакуващите състави до момента в лигата. Преди да започне европейския футбол и да се търсят подходящи ротации, двата тима показват високи обороти. Естествено е, че в края на сезона и двете страни ще искат да се класират отново сред европейските позиции.

Брайтън така и не успя да надвие Нюкасъл в последните два сезона, като последно отстъпи и на Уест Хем. Домакинството тук ще е важно при новия опит, но противникът се подобрява все повече.

И двата тима имат някои проблеми. При домакините Енцисо и Модер продължават да липсват с травми, а за Еди Хау не могат да участват Ботман, Уилок и Крафт. Под въпрос са още Жоелинтон и Манкийо. Очаква се посредствената игра на Алмирон да го върне на резервната скамейка скоро и хора като Калъм Уилсън и Харви Барнс чакат първи старт за сезона след появите си само като резерви.

Определено атакуващите опции, подкрепени от Бруно Гимараеш при гостите, изглеждат много силно, което прави тима фаворит в повечето от срещите в кампанията.

Прогноза: Брайтън - Нюкасъл Юнайтед 1:2

 

Брентфорд - Борнемут
Стадион: Къмюнити Стейдиъм
Дата: 02.09.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Брентфорд започна изключително силно сезона дори без Иван Тоуни в атака и сега тимът има добър шанс да продължи серията без поражения след като виждаме, че в последните 4 домакинства с Борнемут видяхме 4 победи.

Гостите все още търсят първата си победа при Ираола и началото му в клуба изглежда трудно. Все пак неговите момчета показаха някои моменти на добър футбол с изискванията на испанеца за висока преса. По-големият проблем са може би контузените - Таверние, Утара, Фредерикс, Скот, Адамс, Смит и Маркондес.

При домакините освен Тоней, Дасилва и Баптисте са контузени и под въпрос са Стракоша и Дамсгард.

Прогноза: Брентфорд - Борнемут 2:1

 

Шефилд Юнайтед - Евертън
Стадион: Брамал Лейн
Дата: 02.09.2023 г.
Час: 14:30 ч.

Шефилд ще продължи да търси първите си точки в кампанията, след като изненадващо бе близо да ги вземе чрез равенство с шампиона Манчестър Сити в последния кръг. Тогава тимът пострада от късен гол на Родри за да отстъпи 2:1. Всички загуби на тима на Хекингботъм дойдоха с по един гол в първите три кръга.

Евертън се намира извън всякаква форма, което не беше очаквано преди старта на сезона. Шон Дайш дори не успява да накара своите да вкарат гол до момента, като се предполагаше, че поне е заздравил защитата с опитни имена, но и тя е пропусклива, и то срещу не особено тежка опозиция до тук като Уулвс и Фулъм (сред отборите с най-ниска статистика xG)

Последната среща на този терен през 2021 г. между тези отбори бе спечелена от домакините минимално. В 52 визити тук Евертън има само 11 победи.

Прогноза: Шефилд Юнайтед - Евертън 1:0

 

Бърнли - Тотнъм
Стадион: Търф Моор
Дата: 02.09.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Тотнъм изглежда много добре при Анге Постекоглу и след продажбата на Хари Кейн. Тимът вкара по два гола в първите три кръга и взе 7 от възможните точки до тук. В последните два кръга видяхме и сухи мрежи срещу Ман Юнайтед и Борнемут.

Новакът в лигата Бърнли изигра само два мача до тук, и те бяха срещу тежка опозиция в лицето на шампионите Ман Сити и Астън Вила. Очаквано тези срещи бяха загубени, което се очаква и в този случай. Срещу Вила бяха допуснати два гола преди да изтекат 20 минути, а Бърнли дори не отправи повече от толкова удари до края на мача, за да има шанс да вземе нещо.

Тотнъм няма добър рекорд на "Търф Моор" със само 11 победи в последните 46 визити. С 4 победи и 1 загуба в последните пет срещи с този съперник обаче тимът е фаворит.

Прогноза: Бърнли - Тотнъм 0:2

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
421