Анонс на трети кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на трети кръг от Висшата лига

Борнемут - Тотнъм
Стадион: Виталити
Дата: 26.08.2023 г.
Час: 14:30 ч.

След като откри сезона с 1:1 с Уест Хем, очаквано Борнемут отстъпи на Ливърпул 3:1. А ако не бяха някои изяви на Нето на врата, загубата можеше да е и по-категорична. 

Тотнъм също стартира с равенство сезона 2:2 с Брентфорд, но след това впечатли като надигра Манчестър Юнайтед с 2:0. Ключов в двете срещи бе Джеймс Мадисън, който асистира за двата гола на старта от статично положение и бе в основата на головете срещу Юнайтед. Последната среща обаче той напусна с шина на крака и на патерици, поради което е поставен под въпрос. Аут все още са Сесеньон, Бентанкур, Гил и Уайтман.

При домакините проблемите са и повече - Таверние, Утара, Фредерикс, Скот, Маркондес, Кук и Смит.

"Черешките" ще имат домакинството на своя страна, но Анге Постекоглу изглежда настроен да се докаже в Тотнъм и е тежък фаворит.

Прогноза: Борнемут - Тотнъм 0:2

 

Брентфорд - Кристъл Палас
Стадион: Къмюнити Стейдиъм
Дата: 26.08.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Брентфорд показа добър футбол в дербито с Фулъм последно, което бе спечелено с категорично 3:0. "Пчеличките" нямат загуба в последните два мача у дома срещу Палас, но и двата мача бяха равенства и ще се търси прогрес. Изглежда и без Ивай Тоней тимът не се затруднява да достига до голове, което е вълнуващо за феновете.

Палас се представи солидно срещу Арсенал, но допусна загуба поради дузпа. Статистиката на този отбор като гост не бе добра миналата кампания и тази също не изглежда убедително, при само 1 победа от последните 4 гостувания. Сега и Майкъл Олис липсва поради травма заедно с Хюз и Франка.

При домакините наказанието на Тоуни продължава, а Дасилва и Бен Мий лекуват травми.

Брентфорд показва много агресия в този сезон и нападателите Уиса и Мбеумо водях по всички статистики по удари и очаквани голове за момента. Това поставя тима в по-добра позиция.

Прогноза: Брентфорд - Кристъл Палас 2:0

 

Евертън - Уулвс
Стадион: Гудисън Парк
Дата: 26.08.2023 г.
Час: 17:00 ч.

След две поредни загуби Евертън не оправда очакванията след лято на подготовка и тук не може да се нарече фаворит, дори у дома. Пораженията от Фулъм и Астън Вила понижиха още увереността, а контузени и липсващи са почти цял отбор имена - Коулман, Али, МакНийл, Харисън, Айуоби, Грей, Калвърт-Люин и Гомеш.

Уулвс също загуби двата си мача до тук, но здравето е перфектно и наказан е само Матеуш Нунеш. И този отбор отстъпи на Астън Вила след поражението на старта от Ман Юнайтед, в което игра доста добре.

Ако успее да покаже формата от началото на сезона, тимът на "вълците" ще се справи с рехавата отбрана на своя домакин.

Прогноза: Евертън - Уулвс 0:1

 

Брайтън - Уест Хем Юнайтед
Стадион: АМЕКС
Дата: 26.08.2023 г.
Час: 19:30 ч.

Брайтън прави изключително впечатляващ старт на сезона си с двете победи от по 4:1 над Лутън и Уулвс. Сега идва по-голямо предизвикателство в лицето на "чуковете", които се подобриха с няколко движения на пазара напоследък.

Уест Хем впечатли в победата в дербито с Челси с 3:1 последно, и с 4 точки до тук тимът се задейства на пазара на играчи. Изглежда Лукас Пакета няма да напусне клуба в посока Ман Сити, а привличането на специалист от статични положения в лицето на Уорд-Прауз е голям удар.

Брайтън показва невероятна игра до тук, докато Уест Хем показва постепенен прогрес. В момента проектът на домакините е по-напреднал, но "чуковете" не са за подценяване.

Прогноза: Брайтън - Уест Хем Юнайтед 3:2

 

Бърнли - Астън Вила
Стадион: Търф Моор
Дата: 27.08.2023 г.
Час: 16:00 ч.

Бърнли загуби на старта на сезона от шампиона Ман Сити с 3:0, докато втория кръг срещу другия новак в лигата Лутън, бе отменен поради дейностите по стадиона на домакина тогава. С две седмици подготовка за нов тежък съперник, който и игра през седмицата, шансовете ще са по-високи.

Астън Вила тръгна с поражение от Нюкасъл 5:1, но отговори с 4:0 победа над затруднения Евертън последно, след което през седмицата в Европа тимът се разправи с Хибърниан, вкарвайки пет пъти, от които нападателят Оли Уоткинс - 3. Статистиката на гости в последните пет срещи в лигата сочи липса на победи, като се очаква подобрение с оглед формата напоследък.

Унай Емери има доста проблеми с липсващи играчи - Буендиа, Дендонкер, Морено, Рамзи, Траоре, Мингс и Ирогбунам. Пристигналият наскоро Николо Дзаниоло е опция.

Прогноза: Бърнли - Астън Вила 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
379