Анонс на втори кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на втори кръг от Висшата лига

Нотингам Форест - Шефилд Юнайтед
Стадион: Сити Граунд
Дата: 18.08.2023 г.
Час: 21:45 ч.

Форест загуби първия кръг от Арсенал и това бе очаквано, но в срещата тимът имаше какво да покаже и вероятно имаше как да изненада при повече късмет. Със самочувствие от "Емирейтс" тимът ще поиска повече тук и пред своя публика.

Шефилд бе надигран от Кристъл Палас, но загуби само с 1:0. Последното гостуване на този противник обаче беше спечелено с 2:1 през месец май, 2022 г., на което ще се търси повторение. Проблемът е броя контузени, цели 7 души са с проблеми при гостите.

За Форест Тайво Ауони вкара като резерва последно, поради което може да стартира като титуляр и да потърси как да затвърди позицията си.

Прогноза: Нотингам Форест - Шефилд Юнайтед 1:0

 

Фулъм - Брентфорд
Стадион: Крейвън Котидж
Дата: 19.08.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Преди това лондонско дерби Фулъм стартира добре с победата 1:0 над Евертън, която бе постигната с гол на Боби Де Кордова-Рийд вместо топ стрелците Раул Хименез или Александър Митрович, чийто трансфер извън клуба може да пропадне.

Брентфорд посрещна Тотнъм и поведе, бе обърнат и спаси равен с 2:2 в страхотен мач, в който сякаш липсата на Иван Тоней не се отрази. Още няколко месеца без талисмана обаче ще имат ефект при гостите.

И двата мача между тези отбори миналата година завършиха при победа 3:2 за домакинския отбор. В случая това означава да чакаме отново успех на Фулъм, който се подобри през лятото за разлика от противника.

Прогноза: Фулъм - Брентфорд 2:1

 

Уулвс - Брайтън
Стадион: Молиню
Дата: 19.08.2023 г.
Час: 17:00 ч.

Уулвс ще е разочарован, че не излезе от "Олд Трафорд" и първия кръг с най-малко точка. Тимът имаше безброй положения, спасени от новия вратар на противника Онана, а в края ВАР подмина и нарушение за дузпа срещу тях, което доведе до наказания за съдиите впоследствие.

Брайтън се разправи с 4:1 с новодошлия в елита Лутън, като Соли Марч, Жоао Педро от дузпа, Симон Адингра и Еван Фъргюсън се разписаха на "АМЕКС". Брайтън ще е уверен срещу този съперник, който миналата година отнесе в едната среща с 6:0, докато постигна 3:2 победа на "Молиню".

В двата лагера здравето е почти перфектно и само Модер е контузен при гостите. Уебстър и Лалана са под въпрос.

С оглед показаното от "вълците" в първия кръг може да очакваме този път Брайтън да се потруди повече за победата, ако я постигне.

Прогноза: Уулвс - Брайтън 1:2

 

Астън Вила - Евертън
Стадион: Вила Парк
Дата: 20.08.2023 г.
Час: 16:00 ч.

И двата тима в тази двойка загубиха на старта, може би неочаквано. Астън Вила получи цели 5 гола докато отговори само с 1 във вратата на Нюкасъл, а повече се очакваше от Оли Уоткинс в нападение с проведения прекрасен предсезон. Унай Емери ще потърси мигновено отърсване от тази загуба с добро представяне.

Евертън загуби минимално от Фулъм в мач, в който целеше да покаже дефанзивната си стабилност, от където да започне да гради този сезон. През лятото тимът включи опит в отбрана и задържа важни имена, като се смята, че именно на защитата ще се разчита оставането в елита този сезон след спасяването в последния кръг миналата година.

Поемането на играта на съперника обаче никога не е добра идея когато насреща има нападетели като Уоткинс, Бейли, МакГин и Коутиньо, които при достатъчно поддържане на напрежението се очаква да успеят да постигнат целта си.

Прогноза: Астън Вила - Евертън 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
461