Дайк: Знаех какво е предизвикателството


Н. Гавазов

 Дайк: Знаех какво е предизвикателството

Мениджърът на Евертън Шон Дайк заяви, че не е имал илюзии относно мащаба на предизвикателството в клуба, когато смени Франк Лампард като мениджър на мърсисайдци през януари.

"Да, бих се съгласил [на този натиск]. Лесно е да се забрави, че когато дойдох тук, отборът бе в зоната на изпадащите, на три точки от спасителното място. Сега сме извън зоната на изпадащите на две точки. Пет точки разлика - изглежда, че това не е много, но трябва да вземете предвид всички контузии, които имахме и какво се случи. Тогава мнозина казаха, че при нас всичко е ясно. Променихме много, но основният показател е краят на сезона. Още като погледнах състава на отбора, видях дисбаланс. И с още една или две контузии този дисбаланс ще стане още по-лош. Но си направих домашното. Знаех какво е предизвикателството и сме готови да изпълним задачата докрай.

Разговор за пенсиониране? В добрия бизнес приемствеността е планирана. Нямам проблем с това. Всеки трябва да планира. Не бих се тревожил твърде много за това“, заяви Дайк.

Евертън е на 17-о място във Висшата лига с 33 точки, две точки пред Лестър Сити и Лийдс Юнайтед в зоната на изпадащите. В последния кръг на 28 май тимът от Ливърпул приема Борнемут, който заема 15-о място.

  Сподели
387