Рекорден Нюкасъл уби Тотнъм (видео)


И. Ангелов

Рекорден Нюкасъл уби Тотнъм (видео)

Нюкасъл Юнайтед посрещна Тотнъм в срещата от поредния тридесет и втори кръг на английската Висша лига. Днес на "Сейнт Джеймсис Парк" домакините се разправиха със съперника с 6:1, което включва рекордно бързо достигане до 5:0 в мача след само 20 минути игра. С победата Нюкасъл отново стига трето място наравно с Манчестър Юнайтед (и с по-добра голова разлика) и оставя противника пети.

Във 2-ата минута днес Джейкъб Мърфи откри когато под ъгъл довкара избития удар на Жоелинтон за 1:0. В 6-ата Жоелинтон стигна гола си след дълго подаване от защитата на Шар, което го изведе в полето и той заобиколи Лорис за да вкара на празна врата за 2:0.

В 9-ата минута отново Мърфи реализира от дистанция без да остави шанс на Лорис за реакция - 3:0. В 19-ата минута Джо Уилок с брилянтен пас с външната част на крака от крилото изведе Александър Исак сам срещу вратаря и той оформи 4:0. Отново Исак в 21-ата минута от труден ъгъл матира отново Лорис за 5:0.

Това стана най-бързото достигане до 5:0 от срещата на Ман Сити срещу Уотфорд през септември 2019 г., когато "гражданите" го направиха за 18 минути.

Тотнъм реагира чак тук и включи в игра Давинсон Санчез в защитата на мястото на Сар. На почивката и Лорис бе заменен от Форстър на вратата.

Така в 49-ата минута Кейн вкара за 5:1 като сам тръгна от центъра и премина Шар за да стреля през Поуп. В 67-ата минута крайното 6:1 оформиха резервите Алмирон и Уилсън, като удар на първият бе довкаран от нападателя след реакция на вратаря. Това бе и първият случай този сезон, в който Нюкасъл достига до 6 вкарани гола.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
989