Саутхемптън изненада Арсенал и задържа точка (видео)


И. Ангелов

Саутхемптън изненада Арсенал и задържа точка (видео)

Арсенал посрещна Саутхемптън в срещата от поредния тридесет и втори кръг на английската Висша лига. Днес на "Емирейтс" гостите поведоха убедително, но допуснаха 3:3 и лидера в таблицата стана със 75 точки, 5 повече от Манчестър Сити, който обаче има 2 мача по-малко и с победи може да прескочи до първото място. Освен това ни чака и среща между отборите от топ 2.

След само 30 секунди днес гостите поведоха след грешка на Рамсдейл, която Алкараз наказа за 1:0 и отпразнува гола в стила на Кристиано Роналдо. В 14-ата минута бившият нападател на Арсенал Тио Уолкът се разписа след като Йодегор загуби топка и Алкараз изведе Уолкът за нисък удар в левия ъгъл и 2:0.

В 20-ата минута Сака игра добре от дясно и центрира за Мартинели и 2:1 през Базуну. До почивката домакините имаха доста положения, като в най-доброто удар на Уайт бе изчистен от линията.

След почивката 3:1 стана в 66-ата минута когато корнер на Уорд-Прауз достигна Бела-Кочап и той прати топката за Кар близо до вратаря и гола. Отново до края Арсенал владееше почти еднолично, като в 88-ата минута капитанът Йодегор стигна до гол след удар от границата на полето за 3:2. В 90-ата минута Сака направи 3:3 като добави спасен удар на Тросар и започнаха 8 драматични минути добавено време.

В 92-ата минута Тросар отново бе в центъра на нещата с удар от дистанция, но горната греда спаси Базуну от красив гол. Последва пропуск и на Нелсън, и резултатът не се промени повече.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
844