На Евертън може да бъдат отнети точки още този сезон


Н. Гавазов

 На Евертън може да бъдат отнети точки още този сезон

Висшата лига може да накаже Евертън с отнемане на точки за нарушаване на правилата за финансов феърплей (ФФП) този сезон.

Припомняме, че миналата седмица Висшата лига обвини Евертън в нарушения на правилата на ФФП, извършени през сезон 2021/22.

"Карамелите" отказаха да признаят, че са сгрешили и сега търсят твърди доказателства за независима комисия, която да оправдае загубата им от £371,8 милиона през последните три години, с лимит от £105 милиона.

Според Daily Mail шефовете на Висшата лига са уверени, че случаят с Евертън ще бъде приключен преди края на настоящия сезон. Точно това бе казано на шест клуба, които се обърнаха към ръководството на лигата за разяснение относно тази ситуация.

В момента Евертън е на две точки над зоната на изпадащите, така че въпросът дали "карамелите" ще бъдат наказани този сезон е от първостепенно значение за другите отбори, борещи се за оцеляване във Висшата лига.

Ако грешката на Евертън бъде доказана, мърсисайдският клуб може да бъде изправен пред парична глоба и отнемане на точки.

Добавяме, че в петък Евертън отчете пети пореден нерентабилен сезон. В края на 2021/22 "карамелите" излязоха на червено с 44,7 милиона паунда, а за тези пет години – с цели 430 милиона паунда.

  Сподели
220