В Евертън са уверени, че проблемът с ФФП няма да повлияе на новия стадион


Н. Гавазов

В Евертън са уверени, че проблемът с ФФП няма да повлияе на новия стадион

В Евертън са уверени, че разследването срещу клуба за нарушения на правилата за финансов феърплей (ФФП) няма да повлияе на изграждането на новия стадион.

Припомняме, че през миналата седмица Евертън бе обвинен от Висшата лига в нарушаване на правилата на финансовия феърплей през миналия сезон. "Карамелите" загубиха 371.8 милиона паунда през тригодишния период, при допустима граница от 105 милиона паунда.

Сега Евертън е застрашен от загуба на точки, а в понеделник се появиха слухове, че мърсисайдският клуб може да има проблеми с финансирането на изграждането на новия си стадион в Брамли Мур Док в Ливърпул.

Въпреки това Liverpool Echo и The Independent, цитирайки хора, запознати с въпроса, твърдят, че разследването на Висшата лига няма да окаже влияние върху глобалния инфраструктурен проект на Евертън.

Изграждането на арената с 52 888 места, която ще замени "Гудисън Парк" върви по план и ще бъде завършена до сезон 2024/25. "Карамелите" не очакват проблеми с партньорите, които осигуряват финансирането на клуба.

  Сподели
212