Три червени и драматичен обрат пратиха Юнайтед на полуфинал


И. Ангелов

Три червени и драматичен обрат пратиха Юнайтед на полуфинал

Манчестър Юнайтед посрещна Фулъм в среща от четвърфиналната фаза на ФА Къп. Днес гостите на "Олд Трафорд" поведоха, но заради една ситуация за дузпа в полето им след това бе изгонен Вилиан, последва изгонване на Митрович и мениджъра Силва, и бърз обрат до 3:1 за "червените дяволи", които продължават към "Уембли", където вече чака Брайтън на полуфинал.

До почивката голове нямаше и по-добрите положения бяха за гостите. Забицер и Рашфорд също създадоха опасности за Лено. 

След почивката Фулъм поведе в 50-ата минута чрез Митрович, който бе на правилно място да довкара блокиран удар от близо за 1:0.

Тен Хаг реагира като в 58-ата минута включи Антони на мястото на МакТоминей. Именно бразилецът малко след това изведе Санчо сам срещу вратаря, той го заобиколи и стреля към вратата, където Вилиан изби с ръка. ВАР потвърди дузпата и изгонването на крилото, което вбеси нападателя Митрович, който дръпна агресивно съдията и го принуди да го изгони директно. Това пък предизвика и гневна реакция на мениджъра, който също получи заповед да напусне.

Така след драматични няколко минути Бруно изпълни дузпата в 75-ата минута и вкара до гредата, пращайки вратаря в грешна посока за 1:1. След минута Шоу бе изведен от ляво в полето, центрира остро и Забицер с пета отклони отново в мрежата за пълен обрат и 2:1.

При даденото 7 минути добавено време Бруно вкара отново в 96-ата минута като бе изведен от резервата Фред и с мощен удар не остави шанс на вратаря.

  Сподели
1095