Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (21.04 - 26.04)


Н. Гавазов

Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (21.04 - 26.04)

Манчестър Юнайтед запази разликата от шест точки с втория Челси, след като Чичарито вкара гол в самия край на мача с Евертън, което приближи „червените дяволи" с още една крачка към рекордната 19-та титла, в Германия обаче лидерът претърпя изненадваща загуба от опашкаря в класирането и три кръга преди края битката за първото място става все по-гореща. Милан продължава своя уверен ход и по всичко изглежда, че след седем години отново Скудетото ще бъде в ръцете на „росонерите", а в Испания Реал премина като товарен влак през третия Валенсия. Най-жестока ще бъде борбата за титлата във Франция, а в битката за оцеляването си са замесени половината от отборите в Лига 1. Кои са героите на изминалата седмица - само и единствено във FUTBOL TV.

Представяме ви: Dream Team за периода 21.04 - 26.04. Тактическата постройка е 4-4-2.

 

ВРАТАР

Марк-Андре тер Стреген (Борусия Мьонхенгладбах)

Преди срещата от 31 кръг на Бундеслигата, Борусия Мьонхенгладбах се намираше на последното място в класирането и трябваше да приеме лидера Борусия Дортмунд, който уверено крачеше към титлата, след като в четвърти мач отбора воден от Клоп бе без загуба. Тежка задача предстоеше пред домакините в битката за оцеляването им и предположенията на специалистите бяха, че гостите ще забият поредният пирон в ковчега на мьонхенгладбахци. Не така мислеше обаче вратарят Тер Стреген, който отрази 24 удара на Левандовски, Гьотце и компания и запази вратата си суха! На всичкото отгоре, съотборниците му отбелязаха гол и в крайна сметка, домакините се поздравиха с победата - факт, който нямаше да бъде възможен, ако не беше блестящата игра на 18-годишният страж! 54 057 зрители на „Борусия Парк" отказваха да повярват какво се случи, а надеждите за оцеляването на мьонхенгладбахци остават.

Подгласници: Ландро (Лил)

 

ЗАЩИТА


Федерико Балцарети (Палермо)

Балцарети заедно със своите партньори успя да неутрализира страховитото нападение на Наполи, което през този сезон се отдаде на много малко отбори. Да, „партенопеите" успяха да вкарат един гол, но в Сицилия това се оказа недостатъчно за успех. Балцарети отговаряше персонално за Кавани и се справи превъзходно със своите задача, а на всичкото отгоре, нашият герой отбеляза гол, с който „рособлу" победи кандидата за титлата!


Гари Кейхил (Болтън)

Болтън успя да победи Арсенал в поредния кръг на Висшата лига на Англия и по този начин „артилеристите" окончателно се сбогуваха с надеждите за титлата. Впрочем, хората на Арсен Венгер успяха да пробият вратата на домакините само един път, а в останалото време Кейхил и компания действаше задружно и не даде никакви шансове на своя противник.


Людовик Сане (Бордо)

През настоящия сезон Бордо не радва своите привърженици, но в поредния кръг от първенството на страната „жирондистите" победиха у дома си Сент Етиен" с 2:0. Победата на възпитаниците на Тигана се получи много трудно, а най-интересното е, че за играч на мача бе избран защитника Людовик Сане, който на няколко пъти предотврати опасни положения в собственото си наказателно поле, а освен това, намирайки се в опорната зона, постоянно разстройваше атаките на гостите.


Родни (Кайзерслаутерн)

В срещата от 31 кръг на Бундеслигата, Кайзерслаутер изненадващо победи като гост Шалке 04 и с това увеличи шансовете си за оцеляване в елита. В играч на мача се превърна не голмайстора в него Лакич, а централният защитник на гостите Родни. Няма и как да бъде иначе, след като бразилеца успя напълно да неутрализира Раул и своя сънародник Еду, а освен това, според статистика не загуби нито едно единоборство! Няма как да не го обявим за спасител на Кайзерслаутерн.


Подгласници: Симпсън (Нюкасъл), Коул (Челси), Роде (Айнтрахт)

 

 

ПОЛУЗАЩИТА


Кака (Реал Мадрид)

Още един футболист в нашия отбор, чиято кампания не е от най-добрите. През изминалия кръг обаче, бразилецът напомни за най-добрите си години и даде надежди на феновете си, че играта му, макар и в края на сезона тръгва нагоре. В един луд мач на „Местая", където Реал премина като товарен влак през своя противник Валенсия, Кака бе в основата на всичко най-хубаво за „белите" - най-напред отбеляза гол след асистенция на Игуаин, а след това ролите се смениха и на два пъти бразилеца подаде на аржентинския нападател, който увеличи резултата на 5:0. А последния, шести гол във вратата на „прилепите" отбеляза отново Кака и съвсем заслужено бе определен за играч на мача. Това не остана незабелязано от нас и съвсем заслужено ние го включихме в символичния отбор на FUTBOL TV.

 

Макси Родригес (Ливърпул)

Ливърпул разгроми бойкия състав на Бирмингам с 5:0, а главно действащо лице в състава на „червените" се превърна Макси Родригес, който оформи хеттрик. Още в седмата минута южноамериканеца се възползва от грешката на стража на гостите, в средата на второто полувреме другата южноамериканска връзка в „червените" Луис Суарес игра прекрасно и изведе Макси на голова позиция, от която нашия герой се възползва по прекрасен начин, а седемнадесет минути преди края Родригес бе в цялостната организация на головата атака и след удара на Каут, който бе избит от вратаря на Бирмингам успя да довкара топката, с което оформи своя хеттрик в мача.

 

Диего Пероти (Севиля)

Кампанията на аржентинеца е доста противоречива през настоящия сезон, но в мача срещу опасния Виляреал, Перота даде най-доброто от себе си на „Рамон Санчес Писхуан" и с действията си бе в основата на драматичния успех на андалусците. Първо, защото с действията си бе страхотен стълб в отбраната на Севиля и отчая нападателите на „жълтата подводница", второ той се включваше във всички атаки на своите и трето, изработи втория гол за отбора си, отчитайки се и с асистенция за Негредо - факти, които не можем да пренебрегнем и поради това, съвсем заслужено Пероти намира място в символичния отбор на FUTBOL TV.

 

Родриго Паласио (Дженоа)

Нападателят на „грифоните" игра в мача срещу Лече в средата на терена и поради тази му позиция, ние ще го включим също в полузащитата на нашия отбор. В среща от 34 кръг на Серия А, Дженоа постигна много трудна победа над своя противник, като двубоят се превърна в истински трилър, което зарадва хилядите фенове дошли на „Луиджи Ферарис". Нашият герой се отличи с две попадения и то в много важни моменти за отбора си - при първото изравни резултата, а с втория си гол изведе за първи път напред „грифоните". Заслужено бе избран за играч на мача.

Подгласници: Идрису (Борусия Мьонхенгладбах), Хендерсън (Съндърланд), Валенсия (Манчестър Юнайтед), Снайдер (Интер).

 

 

НАПАДАТЕЛИ

Гонсало Игуаин (Реал Мадрид)

Игуаин съвсем скоро се възстанови от травмата си и очевидно е гладен за футбол. Той, както и Кака направиха мача срещу Валенсия, двамата показаха страхотно взаимодействие помежду си и нокаутираха „прилепите", като не оставиха никакви съмнения за превъзходството на Кралския клуб в мача. Нашият герой, за 67 минути на терена се отчете с две асистенции и хеттрик и според нас, това е достатъчно основание да му отдадем дължимото.


Серхио Агуеро (Атлетико Мадрид)

Нашата нападателна двойка този път е оформена от двама аржентинеца. Агуеро, както и Игуаин проведе един запомнящ се мач срещу Леванте. Серхио започна много активно срещата, бе в основата на преки свободния удар, при който резултата бе открит, отбеляза гол от 11-метров наказателен удар, сам вкара след подаване на Коща....какво повече може да кажем за Кун?

Подгласници: Чичарито (Манчестър Юнайтед), Амаури (Парма)

 

 

Старши - треньор


Франко Коломба (Парма)

Стана традиция за поста старши-треньор на символичния отбор на FUTBOL TV да изпитваме най-големи затруднения в нашия избор. Тук заслужават да бъдат Рой Ходжсън, Оуен Койл, чиито отбор прекърши шампионските амбиции на Арсенал, а защо не и наставника на Чезена Масимо Фикаденти? Нашият избор падна обаче върху Франко Коломба, който заведе отбора си в негостоприемния Удине и победи с 2:0 кандидата за участие в Шампионската лига - нещо, което мнозина специалисти преди мача изключваха като вариант.

Само преди две седмици, Франко Коломба, който преди старта на сезона бе уволнен от Болоня бе назначен за наставник на Парма. Това стана след като „дуковете" загубиха домакинството си на Бари с 1:2 и се доближиха на две точки от опасната зона. За трите си мача откакто е начело на двукратния носител на Купата на УЕФА, Коломба записа два впечатляващи резултата: отборът му победи у дома Интер с 2:0, а през изминалия уикенд победи като гост Удинезе също с 2:0. Невероятно, как само за две седмици 56-годишният специалист успя да преобрази тима и въпреки, че Парма се намира само на три точки от мястото, което би го изпратило в Серия В, в момента нещата изглеждат по-спокойни, а феновете са уверени, че ще могат да наблюдават любимците си и догодина в Серия А.

 

  Сподели
159