Ман Сити завърши трансфера на Холанд


Н. Гавазов

Ман Сити завърши трансфера на Холанд

Манчестър Сити завърши трансфера на нападателя на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд.

Сити плати клауза за освобождаване от £51 милиона по договора на Холанд в Дортмунд, но с комисионни, бонус за трансфер и други свързани разходи, Ерлинг струва на Сити £85.5 милиона, според Sky Sports.

21-годишният норвежец подписа договор със Сити до 2027 г. и официално ще се присъедини към шампионите във Висшата лига на 1 юли.

Ерлинг се присъединява към Сити след близо 22 години, откакто баща му Алф-Инге стана играч на Сити. Семейният фактор определено изигра роля в решението на бившия играч на Ред Бул и Мьолде.

Сити получава доказан голмайстор в лицето на Холанд, с 86 гола в 89 мача след преместването си от Залцбург в Дортмунд през януари 2020 г.

"Ние следим Ерлинг от няколко години, така че сме щастливи, че успяхме да го вземем в Манчестър Сити.

Той е огромен талант и през последните няколко сезона той бе един от най-добрите нападатели в Европа. Той има изключителна резултатност, а изявите му за Борусия Дортмунд и особено в Шампионска лига доказват, че може да бъде успешен на най-високо ниво.

Ерлинг има всичко, което искаме от един нападател и сме сигурни, че той е идеален за нашия отбор и нашия стил на игра.

Той постигна изключителен напредък, но е само на 21. Най-добрите му години са пред него и ние сме уверени, че той ще може да се подобри още повече с Пеп.

Това е вълнуваща придобивка за нашия клуб и съм сигурен, че нашите фенове ще се радват да гледат как Ерлинг играе за този отбор“, заяви спортният директор на Сити Чики Бегиристайн.

"Това е ден на голяма гордост за мен и семейството ми. Винаги съм следил Сити и съм се наслаждавал на играта им през последните сезони. Възхищавам се на стила им на игра, това спира дъха, а те създават много положения, което е идеално за играч като мен.

Има толкова много играчи от световна класа в този отбор и Пеп е един от най-великите треньори на всички времена, така че съм убеден, че това е правилното място да реализирам амбициите си.

Искам да вкарвам голове, да печеля трофеи и да ставам по-добър като футболист. Сигурен съм, че мога да го направя тук. Това е страхотен преход за мен и нямам търпение да започна предсезонната подготовка", заяви Холанд.

  Сподели
1156