Анонс на 16-ти кръг от Висшата лига


И. Ангелов

Анонс на 16-ти кръг от Висшата лига

Брентфорд - Уотфорд
Стадион: Брентфорд Къмюнити Стейдиъм
Дата: 10.12.2021 г.
Час: 22:00 ч.

Брентфорд е на 7 точки над опасната зона, но формата спадна и победата е само 1 в последните 8 кръга. Загубата също е само 1 сред последните 4, което уравновесява нещата донякъде, особено като се вземе предвид лазарета.

За домакините липсват Айер, Занка, Рая, Фосу-Хенри, Дасилва, Канос и най-важният играч - Иван Тоней. Задачата на тима ще е изключително трудна тук.

Гостите обаче също имат безброй здравословни проблеми с Масина, Нкулу, Сиералта, Етебо, Сар, Баах, Фостър и Сема. Загубата с 3:1 от Ман Сити бе 5-та в последните 6, като единствена победа в този период бе над Манчестър Юнайтед с 4:1 в мрачния период на "червените дяволи" откъм форма. 5 от последните 7 мача на гости бяха загубени.

Брентфорд не изглежда добре и няма дълбочината да запълни толкова липси, което важи и за гостите и тук може да видим не особено вълнуващ двубой.

Прогноза: Брентфорд - Уотфорд 0:0

 

Лестър Сити - Нюкасъл Юнайтед
Стадион: Кинг Пауър
Дата: 12.12.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Лестър Сити бе изхвърлен от Лига Европа в четвъртък вечер след загуба 3:2 от Наполи и така срещите без загуба поред са 3. "Лисиците" обаче имат две поредни загуби у дома. 

Нюкасъл взе първа победа за сезона за сметка на Бърнли и ще се надява да надгради над тази основа. Рекордът на тима на "Кинг Пауър" не е лош с 3 победи в последните 4 визити тук. В здравословен план нещата също изглеждат добре и само Пол Дъмет е с травма. Шар и Фрейзър са под въпрос.

При домакините се разрази огнище от коронавирус и болни са Ихеаначо, Лукман, Амарти, Фестергард, Бенкович и Перез. Контузени са още Перейра, Джеймс и Фофана.

Лестър допусна по най-малко 2 гола в 5 поредни домакинства, а сега ще липсват много играчи. Нюкасъл няма победа в 7 гостувания поред, но тук е шанса да подобри статистиката.

Прогноза: Лестър Сити - Нюкасъл Юнайтед 2:2

 

Бърнли - Уест Хем Юнайтед
Стадион: Търф Моор
Дата: 12.12.2021 г.
Час: 16:00 ч.

Бърнли се намира на поредица от 4 срещи без победа, като и петте кръга преди последната загуба не бяха загубени. Тази промяна във формата е към негативното и така 18-ата позиция е оправдана за домакините.

Уест Хем намали оборотите и не спечели в 3 срещи поред, като последно успя да се наложи с 3:2 над Челси и да подобри статистиката. Все още са налични проблеми с контузени играчи, като централната двойка бранители липсват. Аут са Зума, Огбона, Кресуел, Джонсън и Фредерикс.

При домакините Ашли Барнс и Фил Бардсли са контузени, Стивънс е с коронавирус и под въпрос са Бен Мий и Максуел Корнет.

Бърнли няма победа в 16 от последните 17 кръга в лигата. Уест Хем спечели последните си два мача с Бърнли и може би тръгна по пътя на подобрението след Челси.

Прогноза: Бърнли - Уест Хем Юнайтед 1:2

 

Кристъл Палас - Евертън
Стадион: Селхърст Парк
Дата: 12.12.2021 г.
Час: 18:30 ч.

Загубата от Манчестър Юнайтед продължи поредицата без победа на Кристъл Палас на 4 мача, от които последните 3 са загуби. Последната среща на "Селхърст Парк" срещу Астън Вила бе загубена и това бе само първа загуба у дома за кампанията, но тя затвърждава понижението на формата.

Евертън показа хъс и обърна Арсенал от до 2:1 в понеделник за да сложи край на поредицата от 8 мача без успех. Това сне от напрежението върху Рафа Бенитез, който ще иска да надгради срещу съперник с понижени показатели. Все още проблемите с липсващи играчи са много - Лука Дин, Сигурдсон, Мина, Калвърт-Люин, Рондон и Дейвис.

Евертън не загуби в 13 поредни срещи с Палас. Тези два отбора не са особено убедителни, но надеждите на гостите са последният резултат да е повишил увереността.

Прогноза: Кристъл Палас - Евертън 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
293