Тотнъм с Нуно ще впечатли срещу Ман Сити


И. Ангелов

Тотнъм с Нуно ще впечатли срещу Ман Сити

Тотнъм - Манчестър Сити
Стадион: Тотнъм Хотспър Стейдиъм
Дата: 15.08.2021 г.
Час: 18:30 ч.

Нова ера за Тотнъм започва при мениджъра Нуно Еспирито Санто с неговия първи официален мач с клуба. Португалецът проведе добра подготовка без загуба в предсезона, а в миналия сезон когато водеше Уулвс, той на два пъти победи Ман Сити в кампанията.

Манчестър Сити не започна сезона при най-добри обстоятелства след като загуби в откриването с Лестър Сити в срещата за Къмюнити Шийлд (1:0). "Гражданите" все пак са фаворити за запазване на титлата, но статистиката сочи 3 загуби в последните 3 визити срещу Тотнъм.

Преди старта изглежда формата на момчетата на Санто е по-добра. Ключовият Хари Кейн е под въпрос за домакините, но мениджърът потвърди, че той може и да участва. Нападателят преживя скандал през лятото след като се спекулира с преминаване именно в посока Манчестър Сити, а той не се яви навреме за тренировки, което впоследствие сам оправда. 

Повечето от имената на Тотнъм са на линия, а Хьон Мин Сон е в добра голова форма от предсезона. При Сити проблемите са доста и ключовите Кевин Де Брюйне и Фил Фоден са аут. Аймерик Лапорте се лекува от коронавирус. Бразилското дуо Габриел Жезус и Едерсон бяха част от националния си отбор на Копа Америка, който стигна до финал, докато Стоунс, Уокър и Стърлинг играха за Англия в Евро 2020 и също стигнаха до края. Така Зак Стефен може да запази мястото на врата от срещата с Лийдс, докато Аке може да продължи до Диаш в защита. Вероятно е новото попълнение Джак Грилиш да дебютира.

В последните 6 мача като гост Сити вкара поне по 2 гола, но статистиката от миналата година вероятно няма огромно значение в момента. "Гражданите" са отслабени и Нуно Санто ще иска да стартира подобаващо. Добавена драма в този двубой има заради продължаването на трансферния прозорец до края на август, до когато Хари Кейн може да се окаже в другия отбор. Очаква се вълнуващ старт в най-чаканата среща от първия кръг на Висшата лига.

Прогноза: Тотнъм - Манчестър Сити 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ман Сити (Пеп Гуардиола)
 
Стефен
   
Диаш
Аке
Кансело
Менди
Фернандиньо
Родри
Гюндоган
Марез
Торес
Грилиш
Кейн
Сон
Селсо
Лукас
Уинкс
Хьойберг
Регилон
Танганга
Дайър
Санчез
   
Лорис
 
Тотнъм (Нуно Санто)

Обоснована прогноза: Тотнъм - Ман Сити 2:1

  Сподели
451