Нюкасъл отново ли ще победи Арсенал, както се случи по-рано?


П. Пенков

Нюкасъл отново ли ще победи Арсенал, както се случи по-рано?

Нюкасъл - Арсенал
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 05.02.2011
Час: 17:00
Съдия: Фил Дауд

В един от дерби-двубойте от 26-я кръг от английската Висша лига, Нюкасъл Юнайтед се изправя срещу един от лидерите във временното класиране - Арсенал. Свраките не показаха добра игра през последните два кръга от Висшата лига, като успяха да спечелят едва само една точка. Преди две седмици Нюкасъл записа шестото си равенство през настоящата кампания, като това се случи при домакинството им на Тотнъм, което завърши при краен резулат 1:1. В следващия междинен 25-ти кръг от първенстовото състава на Алън Пардю загуби с минималното 1:0 при гостуването си на "Крейвън Котидж", като това беше първата среща на Нюкасъл без капитана им Анди Керъл, който премина в тима на Ливърпул, в последните часове на януарския трансферен прозорец.

Чейк Тиоте се завръща в игра за Нюкасъл, след като изтърпя наложеното му наказание от 3 срещи. Съотборикът му Шола Амеоби е аут, тъй като ще се подложи на хирургическа намеса, поради фактурата, която получи по време на загубата с 1:0 от Фулъм. Мениджърът Алън Пардю ще вземе късно решение относно състоянието на Фабрицио Колочини, който старада от разтежение. Райън Тейлър, Стивън Тейлър, Дан Гослинг, Алън Смит и Хатем Бен Арфа остават аут с травми.

Арсенал са втори във временното подреждане, като са на 5 точки разлика от лидера във временното класиране Манчестър Юнайтед. В последният изигран кръг от Висшата лига, артилеристите успяха да спечелят трите точки при домакинството си на Евертън. Карамелите успяха да открият резулата през първата част, но състава на Арсен Венгер успя да се съвземе и да обърне резулата в своя полза. Освен това лондончани продължиха участието си в турнира за Купата на Футболната Асоциация на Англия, след като победиха с 2:1 Хъдърсфийлд.

Арсенал няма да може да разчита на Алекс Сонг, който страда от болки в слабините, но Тио Уолкът е на линия, след като успя да се оттърси от проблема в глезена си. Централният полузащитник на артилеристите Себастиан Скилачи се завръща след наказание, но Денилсон и Самир Насри остават аут. Бранителят Томас Вермаелен продължава възстановяването си от проблема с ахилеса си, докато вратаря Лукаш Фабиански ще пропусне остатъка от сезона, поради сложна травма в рамото си.

Прогноза: Нюкасъл - Арсенал 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Нюкасъл:

05 януари Нюкасъл - Уест Хем 5:0 (Висша лига)
08 януари Стивънидж - Нюкасъл 3:1 (ФА Къп)
16 януари Съндърланд - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)
22 януари Нюкасъл - Тотнъм 1:1 (Висша лига)
02 февруари Фулъм - Нюкасъл 1:0 (Висша лига)

Арсенал:

19 януари Лийдс - Арсенал 1:3 (ФА Къп)
22 януари Арсенал - Уигън 3:0 (Висша лига)
25 януари Арсенал - Ипсуич 3:0 (Карлинг Къп)
30 януари Арсенал - Хъдърсфийлд 2:1 (ФА Къп)
01 февруари Арсенал - Евъртън 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Нюкасъл - Арсенал

146 мача
58 победи за Нюкасъл
32 равенства
56 победи за Арсенал
Голова Разлика: 201:196 за Арсенал


Коефициенти от bet365:
Нюкасъл - 5.00
Равен - 4.00
Арсенал - 1.66

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
150