Ще спечели ли Тотнъм визитата си на Нюкасъл Юнайтед


П. Пенков

Ще спечели ли Тотнъм визитата си на Нюкасъл Юнайтед

Нюкасъл - Тотнъм
Стадион: "Сейнт Джеймсис Парк", Нюкасъл
Дата: 22.01.2011
Час: 17:00
Съдия: Марк Холси

В дерби двубоя от съботния ден от 24-я кръг в английската Висша лига, отборите на Нюкасъл Юнайтед и Тотнъм се изправят един срещу друг в борба за по-предна позиция в класирането. Свраките записаха равенство 1:1 при гостуването си на Съндърланд в предишния кръг, което им запази деветата позиция във временното класиране с актив от 29 точки, на 8 пункта зад Тотнъм. За жалост на феновете, състава на Алън Пардю отпадна от борбата за спечелването на ФА Къп, след като в третия кръг на надпреварата отпадна с 3:1 при гостуването си на Стивънидж.

Мениджърът на Нюкасъл Алън Пардю няма може да разчита на някои от ключовите си играчи при домакинството срещу Тотнъм. Алън Смит може да пропусне остатъка от настоящия сезон, поради контузия в глезена, получена по време на равенството срещу Съндърланд, докато водещия голмайстор на тима Анди Керъл се възстановява твърде бавно от болките в слабините си. Дан Гослинг може да се завръне в игра след тежкаа контузия в коляното, докато Стивън Тейлър, Сол Кембъл, Хатем Бен Арфа и Райън Тейлър остават аут поради травми. Капитанът Кевин Нолън има инфекация в гърлото си, но се очаква да започна. Халфа Чейк Тиоте ще трябва да изтърпи накзанието си от 3 срещи.

Тотнъм пък заемат петата позиция във временното подреждане с актив от 37 точки, като досега са регистралили общо 10 победи, 7 равенства и 5 загуби. Преди семдица отборите на Тотнъм и Манчестър Юнайтед записаха нулево равенство на "Уайт Харт Лейн", което не беше добър резултат и за двата отбора. Добра новина за Тотнъм, е че клуба успя да продължи напред в борбата за спечелването на ФА Къп, побеждавайки Чарлтън с 3:0 в третия кръг на надпреварата.

Новото попълнение на Тотнъм Стивън Пиенар е готов да напри своя дебют с бялата фланелка. Беноа Асу-Екото и Уилсън Паласиос са под съмнение за срещата, поради леки травми, докато Ледли Кинг продължава да бъде аут от игра, поради болки в слабинтие. Дългосрочно отсъстващи са Тотнъм са Джонатън Уудгейт, Джейми О'Хара и Том Хъдълстоун.

Прогноза: Нюкасъл - Фулъм над 2,5 гола

Последни 5 изиграни срещи:

Нюкасъл:

28 декември Тотнъм - Нюкасъл 2:0 (Висша лига)
02 януари Уигън - Нюкасъл 0:1 (Висша лига)
05 януари Нюкасъл - Уест Хем 5:0 (Висша лига)
08 януари Стивънидж - Нюкасъл 3:1 (ФА Къп)
16 януари Съндърланд - Нюкасъл 1:1 (Висша лига)

Тотнъм:

28 декември Тотнъм - Нюкасъл 2:0 (Висша лига)
01 януари Тотнъм - Фулъм 1:0 (Висша лига)
05 януари Евъртън - Тотнъм 2:1 (Висша лига)
09 януари Тотнъм - Чарлтън 3:0 (ФА Къп)
16 януари Тотнъм - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Нюкасъл - Тотнъм

122 мача
43 победи за Нюкасъл
25 равенства
54 победи за Тотнъм
Голова Разлика: 206:182 за Тотнъм


Коефициенти от bet365:
Нюкасъл - 3.20
Равен - 3.40
Тотнъм - 2.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151