Ливърпул се провали срещу Големия Сам


И. Ангелов

Ливърпул се провали срещу Големия Сам

Ливърпул прие Уест Бромич Албиън в срещата от петнадесетия кръг на английската Висша лига. Днес домакините поведоха в първата част след много силно представяне, но отпускане във втората част бе експлоатирано от новия отбор на Сам Алърдайс и УБА се върна до 1:1 с късен гол.

През първото полувреме Ливърпул доминираше тотално. Домакините не оставиха на противника дори шанс да атакува, а такива изглежда и бяха указанията на мениджъра на гостите. До почивката обаче мърсисайдци имаха 1 точен удар и той бе в 12-ата минута когато Мане бе намерен от Матип и овладя на гърди преди да матира Джонстън за 1:0.

След почивката статистиката се промени в полза на гостите и те имаха повече удари от Ливърпул. В 61-ата минута Жоел Матип напусна с контузия играта и бе заменен от Уилямс. 

В 82-ата минута при корнер на Матеус Перейра той намери главата на Ажаи и след удар в гредата топката стигна до мрежата и 1:1. Това принуди Ливърпул да търси отново гола и Фирмино в 90-ата минута с глава бе най-близо до гола, но тук Джонстън спаси с изключителна изява, а това остана само вторият точен удар за домакините в мача.

  Сподели
335