Бруно за първия си месец в Юнайтед


И. Ангелов

Бруно за първия си месец в Юнайтед

25-годишният плеймейкър на Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш сподели за вълнуващия си първи месец с новия отбор, в който бързо стана фаворит на феновете и спечели приза за Играч на месеца. След идването на португалеца в клуба играта се промени и Юнайтед направи 11 срещи без загуба, а Бруно вкара 3 гола и асистира 4 пъти в 8 старта. Sky Sports цитира:

"Решението беше лесно и когато получих този шанс изобщо не се замислих. Разговарях със Спортинг, който вече имаше някои дискусии с Ман Юнайтед относно моя трансфер и когато те говореха с мен, им казах, че първият ми избор е Ман Юнайтед и това е всичко, което ми трябва в кариерата ми. 

"Виждам един и същ отбор от преди един месец. Мисля, че сме еднакви и имаме много глад да печелим, да дадем много, да се справяме все по-добре и по-добре във всеки мач. През последния месец имахме много наистина добри мачове и мисля, че можем да говорим за ново начало след Бруно, но не става въпрос за Бруно, а за отбора.

"Екипът се нуждае от правилния фокус, правилните решения по това време и мисля, че ако Бруно не беше дошъл, Ман Юнайтед щеше въпреки това да печели, тъй като един играч не променя отбор. Един екип се променя, когато всички натискат заедно в една посока. Когато пристигнах, видях отбора да работи към една цел и да печели мачове. Аз просто помагам."

Запитан как бързо е спечелил любовта на феновете, които вече му посветиха и песен:

"Не зная, но това е много хубаво. Подкрепата, която получих от феновете от първия ден, е невероятна. В първия си мач- слушах след това песента, която имат за мен и си помислих: "Тук съм от два дни и те вече имат песен."

"Трябва да дам нещо на феновете, не защото пеят моята песен, но защото ми дават подкрепата, от която се нуждая, за да помогна на съотборниците си и да помогна на Юнайтед да бъде по-добър.

"Трябва да ги обичам по същия начин, защото любовта, която ми дават през този първи месец, е наистина добра. Ако нямам подкрепата им, ще ми бъде по-трудно да изляза и да бъда себе си, да съм уверен и да правя това, което искам да правя в играта, да поемам някои рискове с топката.

"Ще поемете риска и може би ще се провалите, но те са там, за да ви подкрепят и да ви дадат тласък, който трябва да опитате отново."

За подхода на Оле Гунар Солскяер:

"Трудно е, защото мина един месец, но той винаги внимава с детайлите и за мен, това е важно, защото това е едно от нещата, които променят футбола ни в момента. 

"Сега всеки треньор е наистина добър. Те се гледат и се учат един от друг и така играта е трудна. Сега имате видеоклипове и повечето отбори знаят какво ще правите, къде ще поставите топката, къде трябва да натиснете, така че играта става все по-твърда и по-тежка.

"Мисля, че той наистина е добър в това и той беше футболист, така че знае кога трябва да говори с играчи, кога трябва да каже добра дума или понякога да те подтиква да даваш повече. Мисля, че когато имаш минало в играта, ти разбираш тези неща повече, отколкото когато нямаш минути зад гърба.

"Но понякога имаш треньори, които никога не са играли футбол и те също знаят това, така че това зависи от треньора, но мисля, че Оле наистина внимава. Той иска съвършенство, което е невъзможно, но се опитва да иска повече и повече от нас.

"Мисля, че треньорът винаги е важен за нов играч, когато пристигаш. С мен това беше наистина важно, защото трябва да почувстваш вяра от другата страна. Когато трябва да се промениш, и това е голяма промяна, защото идвам от друга страна при голям клуб с големи играчи, трябваше да съм готови.

"Мисля, че когато пристигнах тук, треньорът беше наистина важен, но по-важни от треньора бяха моите съотборници, защото когато имаш вярата на съотборниците си, за теб е много по-добре и по-лесно."

За приятелството с Диого Далот:

"Имам кола от седмица, но Диого искаше да ме води на тренировки и ходим заедно", обясни Бруно. "Обикновено сме там по-рано и понякога Фил [Джоунс] идва по-рано от нас, но мисля, че Диого иска компания, така че отивам с него на закуска заедно или на фитнес. Винаги става въпрос за партньорства в тази работа.

"Откакто пристигнах, той ми помогна много. В първите дни спях в дома му, защото бях в хотел, но той ми каза да отида в дома му и той ми помогна да направя всичко. Наистина съм щастлив да имам Диого тук, защото през първите дни той ми помогна много."

За липсата на Пол Погба и запълнената празнина:

"Мисля, че съм различен играч от останалите. Всеки има различен стил на игра, може би поемам повече рискове, може би други играчи не поемат толкова много, може би стрелям повече, някои играчи подават повече, някои от играчите правят повече решения - всеки е различен в клуба. Някои играчи са подобни, но никога не са един и същи играч.

"Аз съм играч, който обикновено обича да поема риск, давам последен пас и се опитвам да дам повече асистенции на съотборниците си, така че трябва да поемам риск. За мен няма значение дали някой извън терена не оценява подаванията ми. Аз ще уважа мнението, но ще продължа да опитвам тези подавания.

"Обикновено всички казват, че момчетата, които са добри с топката, не са достатъчно добри без топката. Опитвам се да бъда по-добър с топката, но също така имам в съзнанието си такива неща, като как да реагирам, когато я загубя, да съм гладен, когато нещата не вървят или когато подам и топката стигне съотборник, но все пак подаването му не е било достатъчно добро и трябва да се постарая повече.

"Мисля, че обръщам внимание на детайлите, защото ако искате да бъдете по-добри и едни от най-добрите, трябва да разгледате детайлите. Не става въпрос за завършване на един мач, и ако си направил асистенция и добър мач, да няма нужда да го изгледаш отново, за да видиш дали си направил някои грешки или не.

"И когато си помислиш: 'Днес не играх много добре, така че трябва да гледам всичко и да видя къде съм направил грешките си'. Понякога когато чувствам, че съм имал лош мач, аз дори не гледам записите. Имам го в ума си, че трябва да се справя по-добре и знам какво съм направил грешно, защото знаете какво е грешен пас, грешен изстрел, грешно решение - и когато се справяш добре, трябва да прегледаш понякога записите.

"Може би си направил асистенция, но трябва да погледнеш дали тази асистенция не може да бъде по-добра. Трудно е да се обясни, но мисля, че трябва да разгледаш детайлите, за да станеш по-добър."

  Сподели
481