Карагър съветва Ливърпул да купи Санчо и Вернер


Н. Гавазов

Карагър съветва Ливърпул да купи Санчо и Вернер

Бившият защитник на Ливърпул Джейми Карагер посочи на мениджъра на "червените" Юрген Клоп двама играчи, които клубът трябва да купи през следващото лято.

В момента Ливърпул има едно от най-добрите атакуващи триота в световния футбол - Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино вкараха общо 44 гола през този сезон.

На Карагър обаче се струва, че върху тази тройка лежи голямо бреме, която според Джейми може да бъде облекчено с покупките на  крилото на Борусия Дортмунд Джейдън  Санчо и нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер.

"Във футбола нещата се променят бързо. Ако погледнете мача срещу Атлетико, един от основните проблеми на Ливърпул е, когато един от първите трима не играе в атака.

Садио Мане трябваше да бъде сменен и вместо него се появи Дивок Ориги, който е легенда на Ливърпул след случилото се през миналата година, но той няма достатъчно умения за най-добрия отбор в света.

Ливърпул трябва да купи атакуващ играч от най-високо ниво през следващото лято. Санчо или Вернер? Бих взел и двамата.

Не е нужно да се разделят с някого. Те просто трябва да укрепят съществуващия състав. Не забравяйте, че Ливърпул не купи никого през миналото лято, така че мисля, че те са натрупали много пари.

Юрген Клоп вероятно просто е решил да изчака още една година, докато играчите остареят и тогава ще дойде време за освежаване на състава.

Той даде на Ориги нов договор, така че не можеше веднага да купи атакуващ играч, но сега мисля, че е определено точното време да похарчите пари за укрепване - особено на атакуващите линии, за да поддържате това трио в добра форма и да може да се върти, да използва различни схеми.

Също така трябва да се помни за травмите и за Купата на Африка, където Салах и Мане ще участват  в средата на следващия сезон. Ливърпул просто се нуждае от атакуващ играч от най-високо ниво. Единственият въпрос е кой да бъде той", заяви Карагър.

  Сподели
218