Оле: И да спечели Требъла, Ливърпул не е най-добър


И. Ангелов

Оле: И да спечели Требъла, Ливърпул не е най-добър

Босът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер обяви, че Ливърпул не може да бъде обявен за най-великия отбор на Висшата лига, като подчерта рекордите на "червените дяволи" при Сър Алекс Фъргюсън. Ливърпул е на път да спечели първата си Висша лига в историята, като води на преследвачите си с 13 точки и мач по-малко. Солскяер, който като играч спечели 6 пъти Висшата лига и веднъж Шампионска лига, сподели, че постоянството е ключът към величието:

"Ако гледаме продължителност на успехите, то най-добрите отбори са тези, които го правят отново и отново, и отново. В този смисъл никой не се доближава до Сър Алекс, но аз ще съм първият, който да признае, че Юрген Клоп свърши страхотна работа в Ливърпул.

"В момента той изглежда знае какво ще получи с всеки отбор, който пуска в игра. Изходът от сезона е почти ясен, а сме на средата и има много мачове до края. Ако погледнем Ливърпул сега, те имат 33 победи и 5 равни от последните си 38 мача в лигата. Това са 104 точки, което е равно на повече от добър сезон.

"Те се справят добре е да се каже най-малкото. Те могат да спечелят требъл този сезон, но ще видим къде ще са през месец май. Има няколко трудни срещи, които ги очакват."

  Сподели
309