Сити посрами Юнайтед на Олд Трафорд


И. Ангелов

Сити посрами Юнайтед на Олд Трафорд

Манчестър Сити се доближава много до финалната среща в Купата на лигата след като в първата полуфинална среща с Манчестър Юнайтед "гражданите" спечелиха на гости на "Олд Трафорд" с 3:1. С играта която показаха "червените дяволи" обрат е трудно постижим на "Етихад" и вероятно Сити ще играе трети пореден финал в състезанието.

В 17-ата минута днес Бернардо Силва откри резултата с красив гол от средна дистанция право в ъгъла зад Де Хеа за 1:0. Положенията пред вратата на домакините продължиха, и след няколко опасности в 33-ата минута Силва направи и асистенция за Марес, който завърши при контраатака за 2:0.

В 38-ата минута срамът за домакините беше пълен, когато Де Брюйне се намери на позиция, стреля, но избитият от Де Хеа удар се отклони от Андреас Перейра и влетя в собствената мрежа за автогол и 3:0 за гостите, а до почивката Сити можеше да вкара още няколко пъти.

На полувремето Солскяер смени Лингард с Матич, но ситуацията не се промени особено. В 54-ата минута гредата спаси Де Хеа, а Рияд Марез създаваше множество ситуации през неопитния Уилямс от ляво. 

В 70-ата минута домакините върнаха гол когато Гринууд изведе Рашфорд срещу вратаря и той вкара за 3:1. 

  Сподели
463