Олдриж: Гуардиола ще похарчи 100 милиона за защитник


Н. Гавазов

Олдриж: Гуардиола ще похарчи 100 милиона за защитник

Бившият нападател на Ливърпул Джон Олдридж очаква мениджърът  на Манчестър Сити Хосеп  Гуардиола да похарчи до 100 милиона паунда за централен защитник през януари.

В началото на новия сезон "гражданите“ изпитват огромни проблеми в центъра на отбраната, поради което допуснаха Ливърпул да дръпне на върха с осем точки преднина.

И въпреки че Гуардиола каза по-рано, че не планира да купува през януари, Олдридж очаква Сити да харчи пари за защитник от най-високо ниво в средата на сезона.

"Само осем кръга са изминали от сезона и би било нелепо да се каже, че резултатът от надпреварата в шампионата вече е ясен, но не можем да отречем уязвимостта на Манчестър Сити, което не бе така през миналия сезон.

Домашното им поражение с 2:0 от Уулвърхемптън, което бе предшествано от загуба при посещението  в Норич показа, че Сити има пукнатини, които съперниците използват. Те отново откриха крехкостта на защитата си.

Джон Стоунс трябва да се върне скоро, но не мога да си представя, че той ще реши проблемите с отбраната, които възникват поради непригодността на Отаменди да играе на това ниво в отсъствието на заминалия Венсан Компани и  контузения Емерик Лапорт.

Пеп Гуардиола каза, че няма да харчи пари през януари, но напълно очаквам той да похарчи до 100 милиона паунда за централен защитник възможно най-скоро, защото знае, че тази защита не е достатъчно добра, за да спечели Висшата лига или Шампионска лига", заяви Олдридж.

  Сподели
247