Уорнък: Брекзит е полезен за Великобритания, по дяволите останалия свят


Н. Гавазов

Уорнък: Брекзит е полезен за Великобритания, по дяволите останалия свят

Мениджърът на Кардиф Нийл Уорнък изрази мнението, че напускането на Европейския съюз от страна на Великобритания ще бъде от полза за страната и местния футбол.

"Вярвам, че след Брекзит за клубовете няма да е по-трудно да извършват трансфери. Всеки трансферен прозорец е труден за мен, не става дума само за текущия.

Честно казано, не знам защо политиците не правят това, което страната иска. Те проведоха референдум, а сега виждаме различни политици и други хора, които се опитват да се намесят в това. Защо тогава се проведе референдумът?

Честно казано, с нетърпение очаквам Брекзит. Мисля, че страната ще се възползва от нея, включително и нашия  футбол. По дяволите останалия свят“, заяви  Уорнък.

Брекзит е процес, при който Великобритания трябва да напусне Европейския съюз. Това е основната политическа цел на консервативната опозиция и някои хора в Обединеното кралство. По време на референдума през 2016 г. 51,9% от гласувалите подкрепиха оттеглянето на Великобритания от Европейския съюз, а 48,1% от гласоподавателите бяха за продължаване на  членството на страната в  ЕС.

След референдума се оказа, че много от поддръжниците за оставане в  ЕС не са гласували, убедени в провала на вота, а идеолозите за напускането са манипулирали общественото мнение с фалшиви новини и откровени лъжи.

Според проучване, по-възрастните и по-слабо образованите гласоподаватели са гласували за напускане на ЕС.

  Сподели
653