Олдридж съветва Ливърпул да замени Ловрен с Кулибали


Н. Гавазов

Олдридж съветва Ливърпул да замени Ловрен с Кулибали

Бившият нападател на Ливърпул Джон Олдридж е убеден, че защитникът на Наполи Калиду Кулибали ще бъде последният елемент в победния пъзел, който събира мениджърът на "червените"  Юрген Клоп.

Напомняме, че по-рано Фил Баб, друг бивш играч на Ливърпул, определи защитника Деян Ловрен като "най-слабата връзка" в отбора на немския специалист.

Олдридж е съгласен с това мнение и вярва, че Клоп трябва да направи същото като преди година, когато похарчи много пари за привличането на Върджил Ван Дайк.

"Това не е моментът, в който Ливърпул трябва да изпада в паника.  Но бих насърчил клуба да излезе на трансферния пазар, за да добави последния елемент към своя пъзел, който ще донесе титлата във Висшата лига на Англия.

Деян Ловрен отново се оказа слаба връзка в отбраната, когато срещу Манчестър Сити отборът на Юрген Клоп загуби първия си мач през този сезон на Висшата лига. Мисля, че хърватският футболист трябва да бъде сменен възможно най-скоро, ако този отбор възнамерява да постигне успех.  

Всички видяхме какъв ефект предизвика Ван Дайк от момента на пристигането си през миналия януари за 75 милиона паунда. Струва ми се, че такъв силен защитник като Калиду Кулибали от Наполи ще даде на екипа на Клоп онова малко нещо, което липсва на защита.

Съперниците от най-високо ниво продължават да се забавляват, правейки Ловрен своя мишена, който е склонен да губи концентрация, и поради тази причина смятам, че Ван Дайк  се нуждае от първокласен защитен партньор", заяви Олдридж.

  Сподели
557