Пелегрино: Светците наистина бяха силни духом


Н. Гавазов

Пелегрино: Светците наистина бяха силни духом

Старши-треньорът на Саутхемптън Маурисио Пелегрино сподели мнение за победата с 2:1 над УБА в мач от 1/8-финалите на Купата на Англия.

"Мисля, че тази победа е важна по много причини. Първо, това е надежда за нещо по-добро. Отборът наистина показа силен дух. Точно за това си говорехме миналата седмица. Даже в трудни ситуации като в края на мача с УБА трябва да бъдем съсредоточени.

Те наистина бяха силни по отношение на физиката, но ние дадохме възможност на други играчи, които не играха много през миналия месец. Трябва да растем от мач на мач, да правим изводи от успешните моменти, да работим над грешките, защото всяка среща ще става все по-важна. За нас е важно да се класираме за следващата фаза, защото така ще помогнем на клуба, играчите и треньорите, а освен това ще направим щастливи всички, които ни подкрепят.

Проблемът е в това, че имаме два важни мача за 3-4 дни и трябва да реша кого да пусна. Това е главният въпрос за мен. Няма причина да си нещастен, когато имаш много време за това", заяви Пелегрино.

 

  Сподели
76