Венгер уважава желанието на Юнайтед да се охарчи за Санчес


Н. Гавазов

Венгер уважава желанието на Юнайтед да се охарчи за Санчес

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че с уважение се отнася към готовността на Манчестър Юнайтед да направи Алексис Санчес най-заплатеният футболист във Висшата лига на Англия. Французинът разговаря с журналисти, пред които потвърди, че чилиецът се намира на границата на своя трансфер в клуба от "Олд Тарфорд", който надви градския съперник Манчестър Сити в борбата за подписа на 29-годишния футболист, предлагайки разкошен контракт и заплата от 300 000 паунда на седмица.

Арсен не вижда нищо лошо в това.

"Няма да ровя в цифрите, защото това е проблем на Юнайтед. Уважавам Юнайтед, защото те генерират пари и плащат на играчите с пари, които добиват със собствени сили. Това е достойно за уважение.

Само те си знаят, колко искат да похарчат за този или онзи футболист. Юнайтед е клуб, който много добре се управлява във финансово отношение, съчетавайки това с успехи на футболния терен, за това аз нямам никакви проблеми с парите, които те харчат.

Санчес е на 29 години, така че следващият му контракт е много важен за него. Направихме максима, който можем да си позволим и някога ще разкажа за това, но сега не е моментът", заяви Венгер.

 

  Сподели
108