Андерсон: Сър Алекс е Бог във футбола


Н. Гавазов

Андерсон: Сър Алекс е Бог във футбола

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Андерсон разказа за времето, когато защитаваше цветовете на "червените дяволи" под ръководството на Сър Алекс. Бразилецът признава, че всички в отбора са били разочаровани от решението на великия шотландец да се оттегли.

"Обичам Сър Алекс. Играх за него въпреки травмите, оставах на терена, даже когато краката не ме слушаха. Това не ме вълнуваше. Той добре следеше своите играчи. Чувствах, че се занимава с мен. Помогна ми да се адаптирам, даваше ми нови договори.

Сър Алекс постоянно ме включваше в състава за мачовете с Арсенал, защото добре играех срещу тях. Джи Сун Пак също редовно играеше срещу Арсенал. Той ги убиваше. Рони също. Три паса, атака и гол. Настройката ни за срещите с тях бяха: "Хайде да убием Арсенал".

"Веднъж победихме Арсенал с 8:2. Не мисля, че видях една грешка от нашите играчи. След като им вкарахме шест, аз започнах да се лигавя с топката. Мениджърът веднага ме замени.

Сърцето ми бе разбито, когато той трябваше да си тръгне. На всички сърцата бяха разбити. Патрис Евра ми каза тогава: "Юнайтед повече няма да бъде такъв, както преди". Прегърнах Сър Алекс и му благодарих за всичко. След това му казах: "Бос, моля те, остани". Той ми каза; "Андо, трябва да си тръгна", спомня си Андерсон.

 

  Сподели
115