Ънсуърт: Наказанието на Ниас е опасен прецедент


И. Ангелов

Ънсуърт: Наказанието на Ниас е опасен прецедент

Наставникът на Евертън Дейвид Ънсуърт критикува решението на английската Футболна асоциация да накаже Омар Ниас за две срещи поради симулация. Според Ънсуърт ФА е поставила опасен прецедент за бъдещето в лигата.

"Аз мисля, че тези хора ще са много заети, ако взимат тези решения. Дано това не е случая. Ще трябва да се преглежда всяко едно нарушение, всеки жълт картон, всяко решение, което се прави в един мач. Ние не искаме контактът да бъде премахнат в спорта. Но ето, стъпка по стъпка, ставаме свидетели на това.

"Аз съм 'за' това да защитаваме играчите. Никой не иска да вижда лоши влизания, но трябва да осигурим добри експерти, защото създаваме опасен прецедент, ако решенията, които се взимат, са спорни. 

"Аз говорих с него и той е шокиран. Имаше контакт. Ако знам едно нещо за Омар, то е, че не лъже. Той не е нападател, който ще падне без причина. Аз работя с него вече година и той винаги иска да стигне до удар, защото иска да вкарва голове. Аз видях, че имаше контакт, реферите видяха, че имаше контакт, Омар каза, че има контакт."

  Сподели
125