Юнайтед и Сити ще премерят сили за подписа на Мартин


Н. Гавазов

Юнайтед и Сити ще премерят сили за подписа на Мартин

Манчестър Сити се готви да застане на пътя на Манчестър Юнайтед в опит да привлече левия защитник на Еспаньол Аарон Мартин. През миналия месец стана известно, че "червените дяволи" проявяват интерес към 22-годишния испанец. Жозе Моуриньо все още не разполага с основен играч на този пост, на който изпробва различни футболисти.

В Сити обаче ситуацията е не по-малко сложна относно левия фланг на отбраната, след като "гражданите" за няколко месеца загубиха Бенжамен Менди и сега са принудени да използват полузащитника Фабиан Делф.

Както съобщават британски източници, интересът на Хосеп Гуардиола към своя сънародник значително е нараснал в последно време, като в понеделник скаути на Сити за пореден път са наблюдавали играта на Мартин - втори път за последните 20 дни.

Шпионите на "гражданите" са станали свидетели на това, как Аарон е играл през всичките 90 минути, помагайки на отбора си да постигне минимална победа над Еспаньол. Със сигурност Гуардиола е получил хвалебствен отчет за Мартин, който наистина направи силен мач.

Очаква се, че "гражданите" ще направят своето предложение още в първите дни на януари. Неофициални източници твърдят, че в контракта на играча с Еспаньол има опция за откупване в размер на 36 милиона паунда.

Юнайтед обаче не възнамерява да стои със скръстени ръце и в момента Моуриньо обмисля следващите си ходове. Много е възможно "червените дяволи" да започнат наддаването с оферта от 40 милиона паунда, в опит да осуетят намерението на Сити да активира опцията за откупване на договора на играча.

 

  Сподели
98