Мойс: Никой нямаше да се справи по-добре от мен в Юнайтед


И. Ангелов

Мойс: Никой нямаше да се справи по-добре от мен в Юнайтед

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс смята, че нито един треньор в света нямаше да свърши по-добра работа от него като наследник на сър Алекс Фъргюсън при "червените дяволи". След края на 25-годишната кариера на легендата Мойс бе уволнен преди да завърши един сезон, като Юнайтед тогава беше седми в класирането и напусна Шампионска лига на четвърт-финали.

"Аз напълно приемам, че когато си мениджър на Манчестър Юнайтед, трябва да печелиш. Аз не печелех достатъчно. Но не мисля, че има мениджър, който щеше да постигне повече с оглед на времето, което получих след пенсионирането на сър Алекс. Говорим за малки разлики.

"Имаше промяна на целия състав. Не само аз замених Алекс, но и Дейвид Гил се отказа като изпълнителен директор и се появи Ед Удуърд. Така че винаги щеше да трябва време.

"Да, аз поех шампиона, но клубове като Челси и Ман Сити изхарчиха големи пари това лято в опит да ни прескочат. И беше трудно за мен да правя промени в състав, който точно спечели титла. 

"Казвайки това, нещата щяха да са много различни ако бяхме довели основните си цели. Искахме Гарет Бейл и Сеск Фабрегас. Това бяха целите, но поради една или друга причина не успяхме да ги доведем. Ако бяхме взели тези играчи това щеше да е перфектен старт за един нов състав, който да строя. 

"Аз не съжалявам за работата си в Юнайтед. Когато ти предложат такова място ти приемаш. Когато погледнем моя сезон и първия на Жозе Моуриньо миналата година, виждаме малки разлики. Юнайтед винаги щеше да претърпи турболенция след Алекс. Вижте колко пари бяха похарчени от тях в последните три години. Чак в този момент вече се говори за способност за печелене на титла."

  Сподели
317