Киоун: Йозил вече напусна Арсенал


Н. Гавазов

Киоун: Йозил вече напусна Арсенал

Бившият защитник на Арсенал Мартин Киоун сподели мнение за полузащитника на "артилеристите" Месут Йозил. Според 51-годишния англичанин, играчът от националния отбор на Германия вече не е мотивиран да играе за Арсенал.

"Мисля, че Йозил проверя издръжливостта на Венгер повече, отколкото го е правил всеки друг играч. Предполагам, че той не искаше да лети до Беларус миналата седмица. И внезапно Месут отново получи травма. Той игра само девет минути срещу УБА. Как успя да получи травма?

Мисля, че в известен смисъл Йозил вече е напуснал Арсенал. Психологически, ментално, той вече си е тръгнал. Може би сега Венгер ще се опита да осъществи оптимална сделка с цел да получи някакви пари от Месут.

Струва ми се, че Арсен не желае такъв играч да бъде сред младите футболисти. Младежите много добре проведоха гостуването на Челси. Иуоби мъжествено игра на "Стамфорд Бридж". Знам, че Алекс няма такъв талант като Йозил. Но Арсенал неочаквано показан, че е способен да се бори и в двете неща - отбраната и атаката. Това може би бе една от най-добрите игри, които съм виждал за последните няколко години.

Арсенал силно ме впечатли в мача с Челси. Изглеждаше, че всеки футболист показва своя максимум. Санчес е друг случай. Той обича да играе футбол. Просто дайте на Алексис топката и той ще играе. Това е всичко, което той иска да прави. А Йозил вече е изоставил работата. Той иска да си ходи", заяви Киоун.

 

  Сподели
342