Клоп: Анчелоти не е загубил футболните си знания


Н. Гавазов

Клоп: Анчелоти не е загубил футболните си знания

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели мнение за уволнението на Карло Анчелоти от поста старши-треньор на Байерн Мюнхен.

"Честно казано, малко неща могат да ме изненадат във футбола. Гледах мача между Байерн и ПСЖ. Футболът е такъв, че индивидуалното майсторство може да изиграе решаваща роля. Така се случи и този път. Но работата не бе в този двубой, не в един мач. Играта на Байерн не устройваше ръководството на клуба. Именно поради това те взеха решението. Макар, че аз понятие си нямам защо го направиха", заяви Клоп.

"Карло е много опитен треньор. Убеден сам, че той не е загубил всички свои знания за футбола за една вечер. Понякога просто става така, че хората не се сработват. Ако в Байерн смятат, че те могат да постигнат големи успехи с друг треньор, то имат моите поздравления. Ако Карло реши да тренира по-нататък, той ще намери фантастичен отбор и ще докаже какъв специалист е. На практика в света има по-сериозни проблеми, отколкото уволнението на Анчелоти от Байерн", каза още немецът.

 

  Сподели
161