Клоп: Сити е фаворит за титлата


Клоп: Сити е фаворит за титлата

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че според него ранният фаворит за спечелването на Висшата лига е Манчестър Сити. Преди старта на сезона утре със срещата между Арсенал и Лестър Сити пред DAZN германецът каза:

"Фаворитите трябва да са Манчестър Сити. Те играха невероятен футбол миналата година и имаха само няколко проблема. Те определено са фаворитите. Манчестър Сити е в атакуващ режим, това е очевидно. Те вече имаха невероятен отбор миналия сезон, а когато и Жезус премина при тях си помислих 'Боже мой'.

"Имам предвид, той е много млад и много силен. Невероятен играч. Сега купиха и защитници, също. Ще са интересни за гледане. Очевидно и аз си пожелавам да завършим възможно най-високо. Манчестър Юнайтед ще иска да се върне. Ще видим Челси как ще играе без Коста. Мората е страхотен, но загубиха и Матич. Ще видим. Те имат страхотен отбор все още. Ние трябва да опитаме да ги победим, но и да вземем максимален брой точки от другите срещи.

"Имаме добър рекорд срещу Сити. Няма гаранция, обаче, че това ще остане така. Имаме идея за игра срещу Пеп. Но винаги е трудно. Това, че Манчестър Сити е фаворит не означава, че те ще спечелят титлата. Те са мой фаворит, но можем да играем без да гледаме резултатите им. Имаме само два мача срещу тях и не трябва да мислим много за тях. 

"Останалите отбори също ще опитат всичко. Ние искаме да се стабилизираме около върха и да опитаме да направим следващата крачка."


4203