Рууни: С Жозе обсъдихме, че това беше моментът


И. Ангелов

Рууни: С Жозе обсъдихме, че това беше моментът

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни отрече последните години в клуба да са били разочароващи за него, въпреки факта, че той осъществи трансфер към бившия си отбор Евертън, който напусна за Юнайтед преди 13 години, в които спечели 5 пъти Висшата лига, 3 пъти Купата на лигата, ФА Къп, Лига Европа и Шампионска лига. Пред Sky Sports Рууни каза:

"Не беше разочарование, аз се наслаждавах на времето си там, разбира се, но имах нужда да играя повече мачове и не играех често последния сезон. Аз зная, че съм най-добър когато играя редовно. Аз говорих с Жозе и това беше правилният момент да напусна и да заиграя другаде, като вярвам, че Евертън е правилният клуб за това.

"Имаше други опции, но когато разбрах, че Роналд иска да ме върне, ми стана ясно, че мога само там да продължа футбола си. 

"Очевидно има тъга. Цялата си кариера прекарах там. За първи път в кариерата си обаче не играех и бях резерва. Причината не е в мен - аз имам нужда да играя, искам да играя футбол, и когато не играех беше разочароващо за капитан на Манчестър Юнайтед и трябваше да бъда позитивен около останалите, за да съм сигурен, че не нося негативни чувства в съблекалнята.

"Беше трудно да не играя, но това е футболът. Някои хора ще приемат да не играят всяка седмица, а веднъж на няколко седмици, но за мен, аз обичам да играя футбол и това искам да правя. Сега когато се появя на Олд Трафорд с Евертън ще опитам да спечеля трите точки. Футболът продължава, играчите продължават, аз се връщам в Евертън. Мачовете са тежки, трябва да се подготвим добре. 

"За момента не съм концентриран над връщане в английския национален отбор, концентриран съм над Евертън, да се върна в игра и да се справя добре за тима. Ако направя това Гарет Саутгейт ще направи решението дали ще ме върне или не. Дано представянията ми за Евертън са добри, за да съм сигурен, че не може да ме игнорира."

  Сподели
240