Официално обявиха за договора на Лукаку


И. Ангелов

Официално обявиха за договора на Лукаку

Манчестър Юнайтед официално обяви за привличането на Ромелу Лукаку за сумата от 75 милиона лири. 24-годишният нападател става вторият най-скъп играч във Висшата лига след привличането на Пол Погба отново от Юнайтед миналото лято за сумата от 89.5 милиона лири. Лукаку е подписал за 5 години с клуба.

Жозе Моуриньо сподели за официалната страница на Юнайтед:

"Ромелу ще се впише естествено в Юнайтед.Той е голяма личност и голям играч. Естествено е да иска да се развие в най-големия клуб. Той ще е страхотно попълнение към групата и ние ще го накараме да се почувства у дома. Аз нямам търпение отново да заработя с него."

Самият Лукаку бе цитиран:

"На първо място искам да благодаря на Евертън за последните 4 прекрасни сезона. Направих някои специални приятелства и имахме изумителни моменти. Когато Манчестър Юнайтед и Жозе Моуриньо почукат на вратата обаче, това е възможност веднъж в живота, която не може да откажеш. Миналата година видяхме решимостта им и желанието за успех в Лига Европа и аз искам да съм част от това. 

"Нямам тъпрение да се появя пред 75 000 привърженици но преди това е време за предсезонната подготовка и нямам търпение за първата тренировка."

Лукаку ще се присъедини към групата на Юнайтед в неделя. Той вкара 87 гола в 166 срещи с Евертън.

  Сподели
179