Тотнъм надигра Арсенал


И. Ангелов

Тотнъм надигра Арсенал

След дербито от поредния тридесет и пети кръг на английската Висша лига Тотнъм отново ще застане на 4 пункта от върха и отбора на Челси. Днес на "Уайт Харт Лейн" шпорите надиграха кръвния враг от Арсенал с 2:0 след голове на Деле Али и Хари Кейн. Загубата оставя Арсенал на 5 точки от пето място, но и с мач по-малко.

В първото полувреме и пред двете врати имаше шансове за гол, като Тотнъм създаваше повече в предни позиции. Деле Али и Кристиан Ериксен пропуснаха чисти ситуации за гол.

В 55-ата минута резултатът бе открит когато Ериксен и Али организираха опасна атака, датчанинът се оказа на добра позиция за удар преминавайки между двама защитника, стреля, но след спасяване на Чех Деле Али се включи да завърши с шпагат за 1:0. Минута след това Кейн спечели дузпа срещу Габриел и сам изпълни от бялата точка за 2:0.

Венгер отговори с пускането на Уелбек за Шака, но въпреки това Чех остана по-заетият вратар до края, като трябваше на два пъти да демонстрира перфектни намеси - срещу удар с глава от Алдервайрелд след корнер и при излизане срещу Кейн.

  Сподели
269