Конте: Няма да издържа колкото Фърги и Венгер


И. Ангелов

Конте: Няма да издържа колкото Фърги и Венгер

Мениджърът на Челси Антонио Конте разкри адмирациите си за бившия мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън, като сподели, че надали той ще успее да менажира толкова дълго, нито дори колкото Арсен Венгер в Арсенал. Според Конте Фъргюсън е пример за подражание, но той очаква в личен план да се пенсионира далеч по-рано в кариерата си:

"Тук говорим за две чудовища, двама страхотни мениджъри. За мен те са фантастични мениджъри защото сър Алекс Фъргюсън е добър пример за мен. Когато го видя, но когато видя и Венгер, те са голям пример. Аз се надявам да имам не чак такава кариера, но 10 години като тяхната ще е достатъчно за мен, да.

"Още 20 години? Сега съм на 47. Предпочитам жена ми да не чуе това. Това е нашият живот. Футболът е нашият живот, с напрежението и всичко. Футболът е нашият живот и е правилно да продължим да живеем във футбола. В момента, в който футбола вече не е в живота ми, вероятно ще умра.

"Имам много уважение за Пеп Гуардиола и мисля, че когато имаш метод, тогава имаш философия на футбол, идея, която искаш да вкараш във всеки твой отбор, харчиш много енергия. И понякога може да се случи да си уморен, по-уморен в някои случаи. Когато си бил футболист и толкова бързо станеш треньор ти харчиш много енергия. Не само физически, но и психически. Сигурен съм, че Пеп иска да продължи дълго време."

  Сподели
103