Росенов и Сабахтин донесоха медали от Европейското


Н. Гавазов

Росенов и Сабахтин донесоха медали от Европейското

Ергюнал Себахтин започна с победа четвъртфиналните битки от Европейското първенство по бокс до 22 години в Будва (Черна гора). Националът на България, който е вицешампион на Стария континент при мъжете, постигна убедителна победа над Салъх Оръч (Турция). Българинът се класира за полуфиналите и си гарантира минимум бронзово отличие, след като доминира на ринга и заслужено ликува с 4:1 съдийски гласа.

Себахтин проведе срещата в типичния си стил, с много движение и серия от комбинации. На полуфиналите в петък (17 ноември) българинът ще срещне Михал Поромбак от Молдова.

Радослав Росенов осигури втори медал. Националът нина свой ред се класира за полу финалите на шампионата в Черна гора. В категория до 60 килограма той не остави шанс на Стефан Чамович (Сърбия) и взе чиста победа с 5:0 гласа.

5-кратният ни европейски шампион проведе много силен мач. Росенов нагледно показа сериозна разлика в класите и още от самото начало взе превес на ринга. С отлично чувство за дистанция българинът трупаше преднина в съдийските карти, за да вземе и заслужената си победа. За място на финала Росенов ще срещне представителя на домакините Томислав Джинович. Срещата е утре.

До края на деня се очакват още три мача Уилиам Чолов (75 кг) ще продължи битките за медали в деветия двубой от програмата срещу Дрилон Тачи. Срещата между четирикратния европейски шампион и представителя на Косово се очаква около 17:00 часа.

На ринг Б, около 18:00 часа, в 13-ия мач за деня, ще излезе и Кирил Борисов. В категория над 92 килограма той ще се изправи срещу Дилан Раич (Босна и Херцеговина). Българското участие ще приключи Ясен Радев (54 кг). Около 18:45 часа на ринг А той ще боксира с Алан Морозов (Естония).

  Сподели
144