Шахтьор Донецк спечели Купата на Украйна


Н. Гавазов

Шахтьор Донецк спечели Купата на Украйна

Шахтьор Донец победи Ворскла с 2:1 във финала на Купата на Украйна 2024.

Трябва да се отбележи, че това е първият финал за Купата на Украйна от началото на пълномащабната война, така че мачът получи символичното име "Мач на благодарността“ в знак на благодарност към украинските военни.

Първото полувреме на двубоя в Ровно премина под пълното превъзходство на Шахтьор. Първият голов момент обаче бе дел на Ворскла, като Дмитрий Ризник не успя да вкара от убийствената позиция.

Първият гол в двубоя обаче бе отбелязан от "миньорите" в края на първото полувреме. Иракли Азаров направи добър пробив в наказателното поле, а Данило Сикан показа качествата си на голмайстор и изпрати топката във вратата на съперника.

През второто полувреме Шахтьор продължи да натиска противника си. Предимството в мача бе удвоено в 56-та минута. Матвиенко центрира към далечната греда, където Конопля вкара. Вратарят Исенко едва не спаси, но вкара топката зад голллинията, което реферите не видяха веднага. VAR обаче показа, че има попадение.

Ворскла върна интригата в 85-минутния мач. Микола Ковалюк получи пас от Иля Крупски в наказателно поле и с едно докосване опъна мрежата на Рипник.

Но силите на тима от Полтава стигнаха дотук.

Напомняме, че тимът на Марино Пушич стана и шампион на Украйна.

  Сподели
93