ЦСКА Москва - Байерн: Домакините са без шансове


Н. Гавазов

ЦСКА Москва - Байерн: Домакините са без шансове

ЦСКА Москва - Байерн Мюнхен
Стадион: "Арена Химки", Химки
Дата: 30.09.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Уилям Колъм (Шотландия)

Губейки с 5:1 от Рома на старта на кампанията си в Шампионска лига, сега ЦСКА Москва ще посрещне Байерн Мюнхен в опит да компенсира унизителното поражение във Вечния град. През миналата година московчани също бяха в една група с немския гранд и претърпяха две загуби - с 3:1 у дома си и 3:0 в столицата на Бавария. Сега надеждите на руския отбор са свързани за по-достойно представяне срещу немския гранд.

След мача с Рома "армейците" записаха три победи във вътрешните състезания, изкачвайки се на второ място в класирането на Висшата лига, на 4 токи от лидера Зенит, а в Купата на Русия столичани се класираха за осминафиналите на турнира. Впрочем, през уикенда ЦСКА бе близо до фиаско в Екатеринбург, когато минута преди редовното време резултатът бе 3:3 срещу местния Урал. Голът на Думбия донесе успеха за гостите, но остават въпросителните, заради допуснатите три попадения от аутсайдера.

Байерн стартира кампанията си в най-престижния европейски клубен турнир с минимална, но много важна победа срещу Манчестър Сити. Въпросният двубой премина равностойно, почти скучно, а голът на Боатенг в допълнителното време донесе трите точки за баварците. Изтощението в този мач не позволи на Байерн да победи Хамбургер, но след това мюнхенци спечелиха срещите си си и след шест кръга са едноличен лидер в класирането на Бундеслигата, на две точки от най-близкия си преследвач.

Домакините са без контузените Елм и Витиньо, а наказани са Дзагоев и Вернблум. Вероятно Думбия ще започне като титуляр, след като влезе като резерва срещу Урал. Георги Миланов и Бибрас Натхо ще се разположат в опорната зона при схема 4-2-3-1.

Гостите ще бъдат без намиращите се в лазарета Бадщубер, Мартинес, Швайнщайгер и Алкантара. Рибери и Боатенг са под съмнение, ако Джером не играе, той ще бъде заменен от Бенатия.

"Нашият противник е изключително талантлив и ситуацията е трудна за нас. Миналата година загубихме няколко мача срещу Байерн и Манчестър Сити и за съжаление, ние продължаваме нашата лоша домакинска серия в Европа. Не е хубаво да призная, че има отбори, които просто са по-добри и се намират на различно ниво. Нашата задача е да играе с максималния си капацитет, но дали това ще е достатъчно?", заяви Слуцки на пресконференция преди мача.

"Дали миналогодишните победи срещу ЦСКА ни дават увереност? Това е нормална ситуация, но знаем, че противникът е достатъчно добър отбор, който има добър треньор и опитни играчи. Напълно ще се съобразим с това, че ще играем с труден опонент. В момента все още сме в процес на намиране на нашата форма. Не бива да заравяме, че в Шампионска лига нивото е много високо", заяви Гуардиола.

ЦСКА Москва спечели осем от последните девет мача у дома си във всички състезания, но "армейците" имат само една победа и едно равенство в последните си седем домакински срещи под егидата на УЕФА.

Байерн има само една загуба във всичките си осем гостувания на руски отбори. Единственото поражение е срещу Зенит в Купата на УЕФА през сезон 2007/08.

Интересен факт е, че Гуардиола бе в тима на Барселона, който през сезон 1992/93 бе елиминиран от ЦСКА Москва в плейофите на Шампионка лига. "Немската връзка" на Слуцки е през 2006 година, когато ЦСКА Москва е елиминиран от Херта в рамките на Интертото.

От двамата треньори, най-вярно описва ситуацията наставникът на руския отбор. Няма никакви съмнения, че класата на гостите е по-голяма от тази на техния домакин, който на всичкото отгоре ще бъде лишен и от подкрепата на трибуните, заради поведението на руските фенове в мача с Виктория през миналия декември. Това още повече намалява и без това илюзионните шансове на ЦСКА Москва за успех срещу Байерн.

Прогноза: ЦСКА Москва - Байерн 0:3

 

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА Москва:

13 септември ЦСКА Москва - Арсенал Тула 2:1 (Висша лига)
17 септември Рома - ЦСКА Москва 5:1 (Шампионска лига)
21 септември ЦСКА Москва - Локомотив Москва 1:0 (Висша лига)
24 септември Химик - ЦСКА Москва 1:2 (Купа на Русия)
27 септември Урал - ЦСКА Москва 3:4 (Висша лига)

Байерн Мюнхен:

13 септември Байерн Мюнхен - Щутгарт 2:0 (Бундеслига)
17 септември Байерн Мюнхен - Манчестър Сити 1:0 (Шампионска лига)
20 септември Хамбургер - Байерн Мюнхен 0:0 (Бундеслига)
23 септември Байерн Мюнхен - Падерборн 4:0 (Бундеслига)
27 септември Кьолн - Байерн Мюнхен 0:2 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

ЦСКА Москва - Байерн Мюнхен

2 срещи
0 победи за ЦСКА Москва
0 равенства
2 победи за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 6:1 за Байерн Мюнхен

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153