Анонс на 35-ти кръг на Примера Дивисион


Н. Атанасов

Анонс на 35-ти кръг на Примера Дивисион

Алавес – Жирона
Дата: 10.05.2024 г.
Час: 22:00

Новакът Алавес доиграва сезона без напрежение, като баските изпълниха голямата цел през настоящия сезон, която беше да запазят елитния си статут. В момента "синьо-белите“ са в серия от три поредни победи, като в предишния кръг надиграха с минималното 1:0 коравия тим на Валенсия. В момента Алавес е с 41 точки и е на 11-то място в подреждането.

Сензацията Жирона също има три последователни успеха и общо четири за последните си пет двубоя в Примера. Преди седмица каталунците за втори път през сезона надиграха гранда Барселона с резултат 4:2, само че този път на собствен терен. Победата на Жирона окончателно детронира "блаугранас“ от шампионския трон, който вече е за Реал Мадрид. Иначе клубът от едноименния град е със 74 точки и успя да се изкачи на 2-ото място в подреждането.

Прогноза: Алавес – Жирона 1:2


Майорка – Лас Палмас
Дата: 11.05.2024 г.
Час: 15:00

Майорка записа пети пореден двубой без успех, като в предишния кръг "пиратите“ паднаха с 0:1 у дома от Атлетико Мадрид. Играчите на Хавиер Агире са непосредствено над опасната зона, като заемат спасителното 17-то място със своите 32 точки, които засега е на пет пункта от първия от отборите под чертата.

Кризата в редиците на Лас Палмас се разраства, като този път съставът от Канарските острови инкасира седма поредна загуба в Примера. Преди седмица "лос амарийос“ отстъпиха с 0:2 на гости на Реал Сосиедад. Лас Палмас продължава да е 14-ти и е с 37 точки.

Прогноза: Майорка – Лас Палмас 1:0


ВиляреалСевиля
Дата: 11.05.2024 г.
Час: 17:15

Силната серия от шест поредни визити без загуба за Виляреал приключи в предишния кръг, когато "жълтата подводница“ допусна първо поражение в гостуване от януари месец насам. Играчите на Марселино Гарсия Торал отстъпиха с 2:3 от Селта. Виляреал остава с 45 точки и е на 9-та позиция в таблицата. Пино, Байли и Траоре са контузени, а Коменсаня е наказан.

Севиля пък записа четвърта победа за последните си пет мача в Ла Лига, като този път "рохибланкос“ сразиха с 3:0 у дома изпадналия състав на Гранада. Селекцията на Кике Санчес Флорес е на 12-то място и е с 41 пункта. Соу, Гудел, Педроса и Ромеро са с травми, а Баде е наказан.

Прогноза: Виляреал – Севиля 2:2


Атлетик Билбао – Осасуна
Дата: 11.05.2024 г.
Час: 22:00

Носителят на Купата на Краля Атлетик Билбао е с илюзорни шансове за Топ 4 и участие в Шампионската лига. В предишния кръг баските сложиха край на серията от четири поредни мача без успех, като надиграха с 2:0 Хетафе като гости. Така "лъвовете“ остават 5-ти и са с 61 точки, което е с шест по-малко от Атлетико Мадрид. В лазарета на домакините са Берчиче, Иниго, Вивиан и Алварес, а Паредес е наказан.

Осасуна пък продължава с непостоянните изяви и преди седмица северняците отстъпиха с 0:2 у дома от Бетис, за да инкасират четвърта последователна загуба в първенството. Хората на Хагоба Арасате са 13-ти и имат 39 пункта. Барха, Будимир и Гарсия са с травми, а Монкайола е наказан.

Прогноза: Атлетик Билбао – Осасуна 3:1


Кадис – Хетафе
Дата: 12.05.2024 г.
Час: 15:00

Кадис няма победа като гост от началото на сезона, като южняците са на път да се простят с елитния си статут. В предишния кръг андалусци паднаха с 0:3 при визитата си на новия шампион Реал Мадрид. Кадис остава в зоната на изпадащите, като четири кръга преди края на сезона отборът е на 18-то място и е с 26 точки, което е на шест от спасението.

Хетафе не успя да спечели в три последователен двубой пред собствена публика. В предишния кръг отборът от покрайнините на Мадрид падна с 0:2 от Атлетик Билбао. Възпитаниците на Хосе Бордалас са 10-ти и имат 43 точки.

Прогноза: Кадис – Хетафе 1:1


Валенсия – Райо Валекано
Дата: 12.05.2024 г.
Час: 19:30

Валенсия инкасира трета поредна загуба, която сериозно удари "прилепите“ по амбициите им за участие в европейските клубни турнири. В предишния кръг "лос че“ допусна поражение у дома с 0:1 от Алавес. Играчите на Рубен Бараха са 8-ми и са с 47 точки, което е на пет от Бетис.

Райо Валекан записа второ последователно поражение в Примера. Преди седмица "пчелите“ отстъпиха изненадващо с 0:1 от изпадналия състав на Алмерия. Столичани са 16-ти и имат 34 точки.

Прогноза: Валенсия – Райо Валекано 3:0


Бетис – Алмерия
Дата: 12.05.2024 г.
Час: 22:00

Бетис направи важна крачка към участие в Лигата на Конференциите наесен. В предишния кръг "зелено-белите“ записаха втора поредна победа като гост и общо трета за последните си пет мача в Примера. Този път играчите на Мануел Пелегрини се наложиха с 2:0 на гости на Осасуна. Севилци са 7-ми и са с 52 точки.

Изпадналият в Сегунда Дивисион отбор на Алмерия записа едва втора победа за сезона, като в предишния кръг южняците се наложиха с 1:0 на гости на Райо Валекано. Въпреки успеха, тимът от едноименния град е на последното 20-то място и са с незавидните 17 точки.

Прогноза: Бетис – Алмерия 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
202