Олимпик Лион - Дебрецен: Без шансове за гостуващия отбор


.

Олимпик Лион - Дебрецен: Без шансове  за гостуващия отбор

В сряда вечер на стадион "Жерланд" в Лион в среща от последния кръг в група Е на Шампионската лига, френският Олимпик Лион приема унгарският шампион Дебрецен. Ако домакините искат на всяка цена да завършат на първо място в групата, ще трябва да победят поне с два гола разлика своя противник, но и да се надяват Фиорентина да не успее да победи Ливърпул на "Анфийлд".

Френските екзекутори на отбора на Бенитес стартираха впечатляващо участието си в Лигата с три последователни победи, едната именно като гости на Ливърпул и подпечатаха класирането си за следващия етап с равенство в последните секунди срещу "мърсисайдци". Във френският шампионат Лион няма победа от 31 октомври и след последната загуба от Лил с 3:4 се смъкнаха на 4 място в класирането.

Дебютантът в Шампионската лига Дебрецен все още нямат спечелена точка и са последни в групата с 15 допуснати гола и на път да подобрят печалния рекорд на Левски. Все пак две от загубите им бяха с по 0:1 срещу Ливърпул, в срещи в които унгарците показаха характер. И докато европейската сцена се оказа високо препятствие за екзекутора на българския шампион, във вътрешния шампионат Дебрецен е втори с 31 точки от 15 мача и в борба за титлата.

В предстоящата среща за Лион няма да играят двамата централни защитници Андерсън и Бодмер, които са с контузии отдавна. Сисоко е също с травма, която отшумява, но най-вероятно няма да вземе участие в срещата. Пред завръщане след травми са Тулалан и Жинола, както е почти сигурно участието на излекувалия се Бастош. Схемата, която ще приложи Клод Пуел е 4-3-3, като нещата в нападение и полузащита са ясни, не се знае обаче на кого ще разчита в защита. Най-вероятно Бумсонг и Клерк ще заиграят като централни защитници и няма да се рискува с пускането на Тулалан в игра.

Андраш Херцег няма да може да разчита на Полексич и Фечесин, очаква се Леандро и Варга обаче да заиграят след като травмите им отшумяха. Със сигурност отпадат Биро, Мате, Мохл и Дуду. Постройката на игра ще бъде традиционната, която използва треньорът при гостуванията си: 4-2-3-1, с Рудолф най-отпред, а зад него ще се разположат Фодор, Шиткович и Варга в средата.

Лион със сигурност ще търси победата и въпреки рокадите в отбора с цел запазването на някои основни играчи за дербито с Бордо, френският отбор е с добра резервна скамейка и достатъчно нападателна мощ, което предполага постигане на категорична победа над своя съперник, с разлика поне от три гола. Дебрецен няма никакви шансове в тази среща.

 

Последни 5 мача:

Олимпик Лион:
08 ноември Олимпик Лион - Олимпик Марсилия 5:5 (Лига 1)
21 ноември Гренобъл - Олимпик Лион 1:1 (Лига 1)
24 ноември Фиорентина - Олимпик Лион 1:0 (Шампионска лига)
29 ноември Олимпик Лион - Рен 1:1 (Лига 1)
06 декември Лил - Олимпик Лион 4:3 (Лига 1)

Дебрецен:
17 ноември Дебрецен - Кашкемети 1:0 (НБ 1)
20 ноември Хонвед - Дебрецен 1:2 (НБ 1)
24 ноември Дебрецен - Ливърпул 0:1 (Шампионска лига)
29 ноември Дебрецен - Залаегерсег 5:3 (НБ 1)
03 декември Дебрецен - МТК Будапещ (НБ 1)

Досегашни срещи:

Олимпик Лион - Деберцен
1 мач
1 победа за Лион
Голова Разлика: 4:0 за Лион

Коефициенти на bet365:

Олимпик Лион - 1.20
Равен - 6.50
Дебрецен - 14.00

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
238