Байерн ще прави история в Москва


И. Ангелов

Байерн ще прави история в Москва

ЦСКА Москва - Байерн Мюнхен
Стадион: "Арена Химки", Москва
Дата: 27.11.2013г.
Час: 19:00

Пеп Гуардиола може да направи история в Шампионска лига, ако успее да вземе победа за гостите в този мач в Русия. Триумф в Москва би означавало десета поредна победа за германците в най-комерсиалния турнир, но те ще трябва да се справят без услугите на Бастиан Швайнщайгер и Франк Рибери.

Шампионът на Европа изравни постижението на Барселона от 9 поредни победи след като надделя над Виктория с 1:0 през ноември. След 4-те поредни победи в групите до момента германците вече се класираха напред в турнира. 

До момента Байерн допусна само едно попадение в Шампионска лига и това е най-добрият дефанзивен рекорд в турнира. Този отбор се намира в прекрасна форма, като в последната си среща в Бундеслигата видяхме победа над Борусия Дортмунд с 3:0. Тогава Марио Гьотзе откри резултата срещу бившия си отбор, преди Робен и Мюлер да добавят по гол. Така Байерн остана с 4 точки пред втория в Германия.

Сега Гуардиола се намира на 25 поредни гостувания без загуба, което е само с мач по-малко от рекорда, който сам този отбор постави между декември 1985-та и август 1987-ма година.

Рекордите не спират до тук, защото Байерн няма загуба в 38 поредни мача в Бундеслигата, като освен това тимът вкара гол във всеки от последните си 37 срещи във всички турнири. Всички тези статистики надали са добри новини за ЦСКА Москва, но те ще се надяват да извлечат дивиденти от липсата на важни играчи за гостите.

Рибери нарани ребро в националните срещи преди известно време и липсваше от състава срещу Борусия, докато халфовете Бастиан Швайнщайгер, Шердан Шакири и нападателят Клаудио Писаро се наредиха до Марио Маджукич като отсъстващи с различни проблеми. 

Добра новина е завръщането на Тиаго Алкантара, който се появи като резерва срещу Дортмунд. 

ЦСКА също влиза в този мач след победа в руската Висша лига. Там тимът е четвърти във временното класиране, но успя да победи Спартак Москва с 1:0 в събота. Сейду Думбиа вкара единствения гол, който стана негов седми за последните 5 мача с ЦСКА. 

Руснаците са трети в група Д на Шампионска лига с 3 точки от 4-те кръга, като вече допуснаха 12 гола. Това е най-лошото постижение заедно с Виктория в състезанието. Този отбор няма чиста мрежа вече 8 мача в Шампионска лига, но поне статистиката срещу германски отбори е добра. Последните два мача в Русия срещу германска опозиция бяха спечелени - срещу Хамбург през 2006-07 и Волфсбург 2009-10. 

Марио Фернандеш се завърна от дълготрайна контузия за ЦСКА, но Алан Дзагоев и Александърс Кауна са аут.

Прогноза: ЦСКА Москва - Байерн Мюнхен 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА Москва:

30 октомври Химик - ЦСКА Москва 1:2 (Купа на Русия)
02 ноември Волга - ЦСКА Москва 1:2 (Висша лига)
05 ноември Манчестър Сити - ЦСКА Москва 5:2 (Шампионска лига)
10 ноември ЦСКА Москва - Терек 4:1 (Висша лига)
23 ноември ЦСКА Москва - Спартак Москва 1:0 (Висша лига)

Байерн Мюнхен:

26 октомври Байерн Мюнхен - Херта 3:2 (Бундеслига)
02 ноември Хофенхайм - Байерн Мюнхен 1:2 (Бундеслига)
05 ноември Виктория Пилзен - Байерн Мюнхен 0:1 (Шампионска лига)
09 ноември Байерн Мюнхен - Аугсбург 3:0 (Бундеслига)
23 ноември Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 0:3 (Бундеслига)

Досегашни срещи:
ЦСКА Москва - Байерн Мюнхен

1 среща
0 победи за ЦСКА Москва
0 равенства
1 победа за Байерн Мюнхен
Голова Разлика: 3:0 за Байерн Мюнхен

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193