Дебютантът Дебрецен ще загуби минимално от опитния Лион


.

Дебютантът Дебрецен ще загуби минимално от опитния Лион

Абсолютният дебютант в Шампионската лига Дебрецен, приема на стадион "Ференц Пушкаш" в Будапеща френския Лион в мач от втория кръг на груповата фаза в най-престижния клубен турнир в Европа. Както е известно унгарския шампион Дебрецен се състезава в Шампионската лига след като отстрани отборът на Левски, а преди това и отборите на Калмар и Левадия Талин.

При дебюта си за Лигата възпитаниците на Андраш Херцег имаха тежката задача да гостуват на Ливърпул в Англия и мнозина им предричаха разгромна загуба. И въпреки, че бяха тотално надиграни от мърсисайдци, унгарските футболисти си тръгнаха само с един гол пасив и могат да се гордеят с началото на представянето си в Лигата. Треньорът Херцег също може да се гордее с упоритостта и дисциплината, която демонстрираха възпитаниците му. От началото на сезона Дебрецен се представя стабилно във вътрешното първенство, като в момента заема 3-о място, на две точни зад лидера Фехервар. В последния си мач шампионите направиха 4:4 при гостуването си на Капошвар, а преди това победиха Ференцварош с 2:1 като домакини, Пакси като гости и Ниредхаза като домакини. Това обаче няма да е достатъчно, защото отборът ще се опита да вземе първите си точки в Шампионската лига, поради което трябв ада покаже още по-добра игра от тази във вътрешния шампионат. Отборът обаче излиза без някои от основните си играчи: Фесезин, Зелеси, Пантич няма да играят със сигурност. Много е вероятно в игра да не влезе и Месарош, както и Ласло Боднар и Рудолф. Това ще определи и схемата на игра на отбора. Херцег няма да използва традиционната , а ще измени малко нещата в преден план: 4-3-2-1, като отпред ще бъде само Олах, а зад него ще застанат бързите Кулибали и Варга. Тактиката на отбора ще бъде да посрещне противника в средата на терена и да се опита да му попречи да разгърне атаката си. В същото време опорните полузащитници с дълги пасове ще се опитат да организират бързи атаки и тогава в движение унгарският шампион ще атакува с трима нападатели.

Отборът на Олимпик се намира в страхотна форма в момента и е на втора позиция в Лига 1, на две точки зад лидера Бордо. В последния си мач Лион победи Тулуза у дома с 2:1. В първия си двубой от Шампионската лига от този сезон пък, Лион победи Фиорентина с минималното 1:0 на "Стад Жерланд" след гол на Миралем Пйанич. За мачът с Дебрецен наставникът Клод Пюел няма да може да разчита на звездата на френския тим Лисандро Лопес. Аржентинецът отново получи контузия ще бъде извън терените около седмица. Освен него няма да вземат участие Мишел Бастош, Андерсън, Делгадо и Бодмер. Отборът излиза като фаворит в този мач и ще се стреми да вземе трите точки, които ще го укрепят на едно от призовите места в групата, особено ако Фиорентина загуби от Ливърпул у дома си. Схемата ще бъде същата с която отборът победи"фиолите" - 4-4-2, но този път босненецът Пйанич и камерунецът Макун ще бъдат изнесени малко в по-предни позиции и ще вземат дейно участие в атаките на своя отбор с цел създаване на числено надмощие. Оттук и ролята на Сисоко и Клерк ще бъде малко по-офанзивна, отколкото обикновено.

Очаквам малко по-дефанзивна игра на унгарския шампион и предпазлив, но атакуващ стил на французите с много техника и подавания на късо разстояние. Въпреки подкрепата на своята публика и желанието за добро представяне, опитът на Лион е п-голям, както и качеството на неговите футболисти. Поради това прогнозата ми е за минимална победа на френския отбор.

Последни 5 мача :

Дебрецен: ППЗПР
Олимпик Лион: ПППРП

Коефициенти в bwin:

Дебрецен -7.50
Равен - 4.40
Олимпик Лион - 1.35

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204