Байерн ще използва момента срещу Арсенал


И. Ангелов

Байерн ще използва момента срещу Арсенал

Байерн Мюнхен - Арсенал 
Стадион: Алианц Арена 
Дата: 17.04.2024 г. 
Час: 22:00 ч. 

Байерн Мюнхен за първи път от доста време загуби състезанието в локалната Бундеслига след като в последния кръг Байер Леверкузен спечели титлата, и това ще означава, че за да достигне трофей някъде този сезон, Байерн трябва да спечели поне този мач и да се надява да достигне финала на Шампионска лига.

След равенството с Арсенал на гости 2:2 миналата седмица в първия четвърт-финал, баварците надвиха Кьолн през уикенда, и в срещата хора като Нойер, Мусиала и Горецка получиха малко почивка.

Арсенал получи голям удар по самочувствието си в последната загуба в английската Висша лига с 2:0. "Виланите" на Унай Емери не само попречиха на Микел Артета да остане на върха в класирането на локалното първенство, а и тотално надиграха съперника, не позволиха удар по вратата си във второто полувреме, затиснаха Арсенал в глуха защита и дори нацелиха 3 греди, които можеха да направят резултата унизителен.

Предстои да видим дали психическата подготовка в лагера на гостите ще е достатъчна за да се преодолее подобно нещо когато веднага пътуваш до едно от най-тежките места за гостуване в Европа. 

Откъм състави, Байерн е в по-лошото положение, защото Алфонсо Дейвис има наказание, а травми лекуват Гнабри, Коман, Сар, Бухман и Боей. Само Тимбър остава аут за гостите.

Арсенал остава в състезанието за титлата в Англия за разлика от противника си, но вече не е в контрол и трябва да се надява на грешки от лидера Ман Сити и другия основен претендент Ливърпул. Така и този мач е задължителен за печелене от гостите, ако целят оставане в битка за трофей. Показаното поведение в края на срещата с Астън Вила от играчите на Артета обаче не беше обнадеждаващо.

Прогноза: Байерн Мюнхен - Арсенал 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Рая
   
Салиба
Габриел
Уайт
Томиясу
Йодегор
Жоржиньо
Райс
Сака
Хаверц
Мартинели
Кейн
Мусиала
Мюлер
Сане
Лаймер
Горецка
Герейро
Кимих
Дайър
Лихт
   
Нойер
 
Байерн Мюнхен (Томас Тухел)

Обоснована прогноза: Байерн Мюнхен - Арсенал 2:1

  Сподели
466